Daca esti asa destept de ce nu esti bogat?

Cele mai bogate tari din lume au si cel mai mare IQ!

 

10. UK si China: 100 IQ

9. Elvetia si Suedia: 101 IQ

8. Austria: 102 IQ

7. Germania si Italia: 102 IQ

6. Olanda: 102 IQ

5. Singapore: 103 IQ

4. Taiwan: 104 IQ

3. Japonia: 105 IQ

2. Korea de Sud: 106 IQ

 1. Hong Kong: 107 IQ

http://www.therichest.com/rich-list/top-10-countries-by-highest-average-iq/?view=all

Romania, in caz va intrebati, are IQ…91! Asta ca sa nu mai urlati ca “de ce au profesorii din Romania salariu mai mic ca in Germania, desi cica muncesc la fel?”. De fapt, insasi intrebarea asta (daca v-ati pus-o, dragi cititori) e dovada ca sunteti prosti gramada. Pentru ca raspunsul este evident: d-aia!

Concluzii:

 1. Asiaticii sunt evident mai inteligenti si mai muncitori decat cei mai inteligenti europeni.
 2. Tarile cu un mare numar de imigranti (UK, Germania) au atras cei mai inteligenti, mai capabili si mai activi oameni din Estul Europei si si-au crescut astfel nivelul mediu de inteligenta – si simultan si economia. Diaspora este mult mai inteligenta, mai activa si mai capabila de supravietuire individuala, decat cei ramasi de frica (sau de lene) sa putrezeasca in tara lor.
 3. Friederich Nietzsche avea dreptate: chiar exista supra-oameni, oameni si sub-oameni (tu in ce categorie esti, cititorule?)

Am fost invatat de mic sa-i dispretuiesc pe sarantoci. Si bine am fost invatat!

Povestea cu omul destept nevoie mare dar sarac, ca n-a avut noroc in viata, e o minciuna comunista.

Sarantocii, in proportie de 99.99%…sunt prosti gramada. Restul, 0.01% or fi un fel de sfinti ca Mahatma Ghandi care refuza intentionat sa traiasca confortabil din motive personale. Sincer, eu n-am intalnit pe nimeni de genul asta (in 25 de ani de jurnalism, in care am vorbit cu peste 15,000 de persoane de pe toate continentele). Am intalnit doar mancatori de cacat: ratati care se prefaceau ca nu-i intereseaza cele lumesti – dar in acelasi timp urlau peste tot ca lumea nu le recunoaste meritele si nu-i plateste cum ar merita ei. Ei, nu zau?

Ca sa fie clar: NU exista om inteligent, dar incapabil de supravietuire. DEFINITIA inteligentei exact asta e –

Capacitatea de a invata rapid din experiente, de a de a recunoaste modelele care se repeta (deci de a prevedea viitorul) si de a aplica solutiile invatate in trecut, ca sa supravietuiesti in prezent.

(https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence)

Mai simplu spus: destept e ala care-si face norocul singur. Exemple:

 • Este Viorel Hrebenciuc un om inteligent? NU, pentru ca a crezut ca scapa de puscarie. Deci n-a reusit sa-si prevada viitorul. Viorel Hrebenciuc e un exemplu clasic de prostie admirata de  catre un popor inferior, care confunda jmekeria cu inteligenta.
 • Este tiganul milionar din Fetesti, mai destept decat un profesor de la ASE? Bineinteles. Muuuult mai destept! De fapt, tantalaii de la ASE poate nici nu sunt cel mai bun exemplu.

Un popor cu inteligenta de 91 este un popor pe cale de disparitie.

Indiferent ca se crede el buricul pamantului, adevarul este ca se imputineaza de la o zi la alta.

Iar putorile ramase sa se fure intre ele (si invatate sa cerseasca o pensie mai mare sau un salariu mai bun de la Stat) nu-si dau seama ca nu mai are cine sa plateasca pensiile sau salariile respective – pentru ca aia care au platit pana acum, sunt bogati si fericiti in alta tara.

De ce nu-si dau seama? De ce nu pot sa faca un calcul simplu si sa prevada pericolul?

…De prosti, fireste.

Citeste si

Cum castigi peste £50.000 salariu din primul an in UK

Multi dar prosti

Advertisements


Categories:Externe, Politica si societate

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 replies

 1. In tarile normale,adica cele ce nu au fost sub ocupatia ruseasca elitele au fost lasate sa se produca si selecteze natural neintervenindu-se in acest sens si este absolut normal ca ele sa fie formate din oameni destepti;in celelalte tari ocupate de rusi dupa al 2-lea razboi mondial au fost selectate persoanele ce trebuiau sa fomeze noile “elite”din talpa tarii,adica de”origini sanatoase”,mai corect si explicit pe romaneste boii neamului,hotii si putorile bastinase.Desigur ca ADN-ul are si el proprietatile lui transmitandu-se mai departe la copii actualei”elite”formate din boii neamului si nu au cum sa fie formate din oameni destepti,ei avand grija si facand legile si functionarea intregului aparat al statului in mod preferential pentru ca nici un NE-agreeat sa razbata acolo”sus”unde doresc sa dainuie!Acesta este adevaratul motiv pentru care cei ce simpatizeaza sau formeaza ce se poate numi”dreapta romaneasca”sunt sau trebuie sa fie saraci sau cel mult mediocri dpdv financiar,in timp ce psd-istii sunt considerati normali daca sunt bogati!

  • Adevarat! Elitele Romaniei au murit in gulagul comunist romanesc (peste doua milioane de oameni conform Luciei Hossu Longin). Acum culegem ceea ce comunistii au semanat incepand cu 1946. Asa ca sa nu ne miram ca am ajuns colonie si romanii au plecat cu milioanele.

 2. Asa destepti sunt ca toate tarile enumerate de DV. au cea mai mare datorie comparata cu GDP tarii
  (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt) si la urmatoarea criza vor disparea pur si simplu.

  Poate e adevarata vb aia: “Cei dintai vor fi cei din urma”.

 3. Vorba aia pom la poama trage chiar dacai poama acra. Iun proverb.

%d bloggers like this: