Egalizarea fortata a prostilor cu desteptii


De George Poenaru

De ce acest articol ? Pentru că nu știu nici un articol rezumat al revoluției Române din 89 scris pentru cei mai tineri și pentru că din discuțiile cu oameni maturi observ că în afara credinței corecte cum că revoluția a fost o lovitură de stat, puțini au o imagine ceva mai clară a ceea ce s-a intâmplat in acele cateva zile. Plus că de ce să nu ne aducem aminte. Asta este ce știu eu, poate alții stiu mai multe:

Premise:

1. În urma slabelor performanțe economice datorate nepotismului (pentru că asta generează o societate ce-și propune sa-i egalizeze forțat pe oamenii proști cu cei mai puțin proști, spre deosebire de societățile ce încurajează competiția si tot odată performanța), corelate cu căderea zidului Berlinului si a blocului comunist din Europa de Est (Polonia, Ungaria, DDR, Bulgaria, Cehoslovacia), simboluri ale falimentului societății socialiste, Uniunea Sovietică este nevoită să-și negocieze cu occidentul, dușmanul visului socialist, deschiderea internațională pentru a-și putea întări economia prin exportarea de energie în occident. Negocierea are loc la Malta in decembrie 89, între Gorbachev si Bush. Cu alte cuvinte Uniunea Sovietică se afla in pragul falimentului, deși din punct de vedere armat era o super putere. Și a venit la masa negocierii pentru a se face frate cu cu dușmanul până trece puntea, nimic mai mult decât un golan cu muschi ce și-a cheltuit banii pe arme și pe dat de băut la prieteni, iar acum, rupt în fund, vine “să o dea la pace” până apucă să pună mâna pe niște bani.

2. Ceaușescu, un incapabil prost ce mima inteligența și credea cu toată inima în visul socialist al țării lui, deși țara lui fusese băgată în datorii până în gât prin intermediul “marilor lui întreprinderi de stat” furate neîncetat de angajații și directorii lor (sună cunoscut ?), nu a vrut să înțeleagă  și să accepte direcția Uniunii Sovietice. L-au indoctrinat atât de tare încât, spre deosebire de Gorbachev, credea cu sfințenie în doctrina falimentară numită socialism. Asta se întâmplă cand pui puterea în mâna îngrămădiților, se iau în serios și chiar cred în destinul lor de salvatori ai neamului. Omul era atât de îngrămădit încât credea sincer că satul lui plin cu hoți numit Republica Socialistă România, o nulitate culturală după cum observă și Cioran, poate să funcționeze în afara sferelor de influenta ale celor două superputeri. Credea ca poate sa dea cu flit si occidentului si Uniunii Sovietice in acelasi timp. Ăsta e omul pe care il plang toti incapabilii.

3. Așadar dictatorul României trebuia znlaturat cu forța, că de bună voie se pare că nu a vrut. Era clar și pentru CIA și pentru KGB că au nevoie de orchestrarea unei lovituri de stat. CIA visa la o lovitura de stat urmata de un regim militar temporar finalizat cu instaurarea unei democratii veritabil occidentală. KGB in schimb visa să-și înfiltreze oamenii astfel încât să poată mima liniștită capitalismul, mai exact kapitalismul ce-l vedeți astăzi in Rusia și România. Era evident că KGB va castiga lupta, România era teritoriul ei, plus că 86% din cetățeni erau cu sufletul mânjit.

4. Pe langa DIE, care se ocupa cu combaterea occidentală, Ceaușescu înfințase și o unitate militară anti-KGB care colabora cu unitatea de trupe anti-tero. Este o nota importantă, cu scopul de a înțelege cine erau de fapt “teroriștii.” E clar cu ce se ocupa această unitate, cu filarea agenților KGB pe teritoriul Romaniei sub comanda lui Ceuașescu. Erau filați ca fiind agenți KGB: Iliescu, Năstase, Meleșcanu, Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Gen. Militaru si alții.

Șirul evenimentelor:

1. Încep revoltele de stradă din 17 decembrie în Timișoara și mai apoi la Universitate in  21 decembrie. Ceuașescu cere ministrului apărării, Gen. Milea să ordone deschiderea focului înspre “golani”. Milea, un oportunist ca toți ceilalți comuniști, a tras de timp cât a putut, să vadă pe care parte a baricadei ar trebui să rămână, a poporului sau a dictatorului, plus că nu e ușor să-ți asumi un astfel de măcel, trebuie să fii inconștient rău de tot. Cine a ordonat atunci deschiderea focului ? Gen. Vlad spune că nu el, nici Milea. Poate chiar Ceusescu văzand ca lui Milea îi este frica și că-i trădează încrederea, a sarit peste Milea si ordonat chiar el. Sau poate Militaru, agent KGB sau Stănculescu care afirmă că știa din timp ce va urma, din intalniri prealabile cu agenti de informatii straini. Cert era că fără focuri de armă nu se putea crea acea adrenalină și emoție, e foarte posibil ca focul să fi fost deschis prin implicarea KGB sau CIA, deși prostia conducătorilor era nemarginită. Gen. Milea se sinucide sau este executat in dimineața zilei de 22 decembrie (ori se sinucide frica poporului pentru ca a ordonat focul, ori este executat de oamenii lui Ceaușescu pentru că a refuzat, ori de KGB pentru a crea un vid de putere și pentru a-i demoraliza și pe alții).

2. Au fost aduse trupe străine in țară ? Eu cred că da. Era totuși un câmp de luptă între CIA și KGB, imposibil să fi cooperat pe tot parcursul loviturii. Generalului Ștefan Gușă i se raportează doborârea unor aparate de zbor neînregistrate de radarele incapabilei armate române. Aparatele intraseră in țară cu mult înaintea desfășurării evenimentelo, din cauza radarelor bruiate. Vai de apararea acestei tări care se crede și imporatantă. Niște bețivi buimaci, cam asta erau mulți din generalii armatei române.

3. CIA iși dorea o dictatură militară interemdiară, condusă de Gen. Stănculescu. Ghinionul lor a fost că omul ori nu-și dorea asta suficient de mult ori a fost incapabil. Nu avea control asupra generalilor lui, ori nu prea își dorea să-l aibă. Astfel majoritatea comenzilor au fost preluate de Gen. Militaru, agent KGB.

4. Gen. Militaru cheamă unitatea anti-tero, descrisa câteva paragrafe mai sus, să apere ministerul apărării, ce aveau în dotare niște amărâte de ABIuri (AROuri ușor blindate), deși în fața ministerului apărării erau suficiente tancuri si forțe armate. În momentul în care cei de la anti-tero raportează că au ajuns la minister, Gen. Militaru ordonă deschiderea focului asupra trupelor anti-tero și apoi ii declara “teroriști”, iar lumea bucuroasă nevoie mare că au prins teroriști, urinează peste cadravrele lor. Dreptatea socialistă a fost servită încă odată… De ce a cerut executarea lor ? Pentru că dețineau informații despre agentii KGB ce urmau să pună mâna pe putere sub numele de “Frontul Salvării Naționale”.  Unitatea militară anti-KGB a fost desfințată după revoluție.

5. La Otopeni la fel, ordine de la ministerul apărării, de la Militaru, să tragă în camarazi incomozi chemați la fața locului. El îi ademenea si tot el deschidea focul asupra lor. Și uite așa, KGB a ieșit invingatoare în fața CIA.

6.  În plus după ce s-a creat psihoza cu teroriștii, li s-au cerut soldaților să tragă la liber fără să aștepte ordine clare, sanchi poporul le cerea asta. O mare de oameni neinformați și tinuți proști prin demoralizare, e usor să-i dezorganizezi și să-i dezbini, mai ales că 86% erau niște hoituri comuniste. Clasa muncitoare a stat pe margine, singurii care au ieșit prost au fost soldații și tinerii care visau la un stat occidental. Până la urmă, mulți au plecat în occident, n-au mai avut răbdare să educe niște oi, ar fi așteptat o viață întreagă.

7. După ce au demoralizat populația și au omorât camarazii incomozi, Militaru iese la TV și cere retragerea în cazărmi a soldaților, iar Iliescu prin FSN preia conducerea interimară a țării cu un program furat de la Mazilu. Il executa prin ordinul Gen Stănculescu și pe îngrămădiții aia doi dupa care plâng toți comuniștii, ca să nu ceară nimeni un proces al comunismului, îi fac doar pe ei vinovați. Nu aveau suficiente cartușe pentru câți vinovați există.

8. Câteva luni mai târziu Iliescu este ales cu 86% prin vot democratic.

Domnule presedinte Iohannis, noi nu am uitat. Dumneavoastră ?  Un proces al comunismului este binevenit chiar și după 25 de ani.

NOTA: imi cer scuze tuturor cititorilor care mi-au scris pe adresa de email CPP (pe care nimeni n-o monitorizeaza) si ale caror mesaje le-am citit abia acum, uneori cu o luna intarziere. Vad ca ei considera CPP drept un fel de institutie, cu angajati care se ocupa zilnic de blog – ceea ce NU este. Este doar un site al unui tip, care isi scrie parerile fix cand are timp si chef. Faptul ca CPP a reusit de 2 ori in 2014 (si o data in 2013) sa ajunga pe locul 1 in lume pe topul WordPress (platforma cu 60 de milioane de utilizatori) si ca a inregistrat aproape 6 milioane de vizualizari intr-un singur an (2014), se datoreaza, in opinia mea, starii deplorabile a presei romanesti, care prefera sa suga pestele mafiei comuniste, pe trei firfirici amarati, decat sa munceasca serios (in strainatate, de pilda). Si, fireste, se datoreaza si genialitatii autorului :).

Advertisements


Categories:Politica si societate

Tags: , , , , , ,

10 replies

 1. Pentru toti “nostalgicii” ce inca mai cred ca pe vremea “Zanei Maslinuta” era mai bine si ca maslina era un sfant!!!

  Ceausescu da ordin sa se traga in Timisoara pe 17 Decembrie 1989

 2. Asa ar trebui sa inceapa un rezumat al evenimentelor din Dec 1989 si satul Romania intr-o carte de istorie al acestui sat(eu ,sincer ,pina acuma nu am vazut sau citit o istorie a populatiei denumite romani??!!).Iar cu Johannis mai lasati-o jos cum bine s-a aratat aici este tot omul mafiei(ca si medici care ,vai draga ,nu au plecat din tara ca sint patrioti :sint incapabili sau le place spaga si nu munca!!,asa si cu Johannis ,nu a plecat cind trebuia si putea din alte motive decit cele patriotice!!!)

 3. Exista unele marturii legate de numarul mare de morti la revolutie.. oameni au inceput sa moara in numar mare dupa ce ceausescu a fost prins… soldatii primisera initial,ordin sa se intoarca in cazarmi insa mai apoi din ordinul lui Iliescu si a gastii care il inconjura, au scos din nou armata , iclusiv civilii au primit arme ,apoi s-a creat diversiune si dezinformare de catre grupul conspirativ al lui iliescu care exista de prin 1986 si tragea sforile sa il dea jos pe ceausescu…prin urmare civili inarmati si militari au inceput sa se macelareasca … va amintiti episodul otopeni cind cei ce pazeau aeroportul primisera ordin sa traga ca vin teroristii iar cei ce au fost trimisi sa ii ajute, au fost macelariti…cam in genul asta de actiuni si ordine primite de aiurea ,oamenii s-au omorit intre ei….

  Daca va amintiti, se indemna mereu la televizor ca armata sa traga in teroristi sa apere populatia …
  Stiti vreun terorist arestat si judecat pina acum ? Eu nu cunosc nici unul….

  Personal sint convins ca a fost si un”ajutor”‘ din afara care a pus umarul la crearea si provocarea de diversiuni care sa duca la moartea civililor si militarilor….pe scurt ,pentru numarul mare de morti, e vinovat ION ILIESCU si gasca lui de comunisti,in primul rind …Ceausescu trebuia omorit cit mai repede
  pentru ca sa nu se afle dedesubturile loviturii de stat….la un proces echitabil , chiar daca la final se termina tot cu o executie, Ceausescu ar fi vorbit si ar fi zis multe , iesind la iveala in acest fel complicitatea rusilor cu iliescu si cu altii din grupul lui conspirativ…

 4. Erata la textul de mai sus :

  “În urma slabelor performanțe economice datorate nepotismului (pentru că asta generează o societate ce-și propune sa-i egalizeze forțat pe oamenii proști cu cei mai puțin proști, spre deosebire de societățile ce încurajează competiția si tot odată performanța), corelate cu căderea zidului Berlinului si a blocului comunist din Europa de Est (Polonia, Ungaria, DDR, Bulgaria, Cehoslovacia), simboluri ale falimentului societății socialiste, Uniunea Sovietică este nevoită să-și negocieze cu occidentul, dușmanul visului socialist, deschiderea internațională pentru a-și putea întări economia prin exportarea de energie în occident.”
  —>FALS . CADEREA COMUNISMULUI A FOST HOTARATA DE MISCAREA FABIANA http://mdzr.blogspot.ro/2008/05/societatea-fabiana.html DEOARECE , DUPA CREAREA SI CONSOLIDAREA STATULUI ISRAEL SI ASERVIREA TUTUROR STATELOR DIN “LUMEA LIBERA” SUB TUTELA AMERICII, S-AU CREAT CONDITIILE PENTRU A SE INTRA IN ETAPA
  FINALA A PLANULUI DE SUBJUGARE A OMENIRII . LUMEA BIPOLARA CARE FUNCTIONASE DUPA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL NU MAI FOLOSEA, TREBUIA FARAMITAT ACEST BASTION URIAS CARE ERA UNIUNEA SOVIETICA SI ENORMELE SALE RESURSE TREBUIAU SA INTRE IN POSESIA AMERICII

  —> Gorbachev = TRADATOR AL PROPRIEI TARI, DAR SERVITOR CREDINCIOS AL LOJEI FABIANE

  “nimic mai mult decât un golan cu muschi ce și-a cheltuit banii pe arme și pe dat de băut la prieteni, iar acum, rupt în fund, vine “să o dea la pace” până apucă să pună mâna pe niște bani. “
  —> A VENIT SA DEA ENORMELE RESURSE MINERALE ALE SIBERIEI STAPANILOR FABIANI , FARA SA CEARA NIMIC IN SCHIMB

  “Ceaușescu, un incapabil prost ce mima inteligența și credea cu toată inima în visul socialist al țării lui, deși țara lui fusese băgată în datorii până în gât prin intermediul “marilor lui întreprinderi de stat”
  —> DATORIILE LE-A FACUT CA SA POATA REALIZA O ECONOMIE PUTERNICA (ABIA IN 2009 A FOST EGALAT P.I.B. -UL DINAINTE DE REVOLUTIE) SI DATORIILE AU FOST PLATITE, GRESEALA A FOST CA NU A EXPLICAT CLAR POPORULUI CE VOIA SA FACA, DOAR ZBIERA ANI LA RAND ACELEASI LOZINCI , IN TIMP CE MAGAZINELE SE UMPLEAU CU MARFA DOAR CAND URMA SA LE VISITEZE EL. CEAUSESCU EVITASE CURSA PE CARE I-O INTINSESERA MASONII DIN VEST , PLATISE DATORIILE, SI ACUM VOIA NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN (BAZANDU-SE PE ENORME REZERVE DE AUR SI METALE RARE) SA FACA O BANCA CU CARE SA FINANTEZE DEZVOLTAREA TARILOR DIN LUMEA A TREIA (ASTA A INCERCAT APOI SI GHADDAFI, CARE A FOST PEDEPSIT LA FEL)

  “KGB in schimb visa să-și înfiltreze oamenii astfel încât să poată mima liniștită capitalismul, mai exact kapitalismul ce-l vedeți astăzi in Rusia și România. Era evident că KGB va castiga lupta, România era teritoriul ei, plus că 86% din cetățeni erau cu sufletul mânjit.”
  —> CIA ERA PREOCUPAT SA PUNA MANA PE RUSIA , DECI ROMANIA RAMANEA IN SPATELE FRONTULUI, URMAU SA SE OCUPE DE EA MAI TARZIU, DECI AU LASAT KGB SA FACA TREABA MURDARA , ADICA UCIDEREA CIVILILOR CA SA DEA ASPECTUL DE “REVOLUTIE”

  “Pe langa DIE, care se ocupa cu combaterea occidentală, Ceaușescu înfințase și o unitate militară anti-KGB”
  —>CU SEDIUL PE STR. ROMA , CAMUFLATA INTR-O CADIRE A DIRECTIEI LOCATIVE . IN FATA ERAU BIROURI UNDE SE PLATEA CHIRIA. PE O USA OARECARE SE INTRA LA ANTI-KGB . PRIMUL LUCRU PE CARE L-AU FACUT RUSII CAND AU OCUPAT (A CATA OARA ? ) ROMANIA A FOST SA MEARGA LA SEDIUL ASTA SI SA-I IMPUSTE CU UN GLONT IN CEAFA PE CEI PE CARE I-AU GASIT

  “Au fost aduse trupe străine in țară ? 25.000 DE SOLDATI SOVIETICI , PLUS COMANDOURI DIN SERBIA”
  —-> DA, ASA-ZISII NOSTRI PRIETENI, SARBII, CARORA LI SE PROMISESE BANATUL SI UNGARIA (EVENIMENTELE DE LA TG.MURES DIN 1990 AU AVUT LOC DIN CAUZA BOZGORILOR FRUSTRATI CARE NU PRIMISERA TRANZILVANIA

 5. Sa stiti ca eu nu cred ca CPP este o institutie, il tratez exact ca pe un loc in care va publicati gandurile doar cand aveti timp si chef. Nu am nici un fel de pretentie, nici de publicare, am trimis articolul pentru ca este un blog de dreapta care cred eu ca-i ajuta pe romani sa treaca peste handicapul lasat de regimul comunism, dar habar nu am daca este bun sau nu, am zis ca hotarati dumneavoastra. Si chiar daca unele vorbe ai spune ca sunt platitudini sau lucruri de mult stiute, ele trebuiesc repetate la nesafarsit pentru un popor cu suflet comunist.

  • Stiu, dragul meu George, nu ma refeream la tine. Am numarat fix 336 de mailuri necitite, de cand am plecat in vacanta, multi fiind suparati rau, ca de ce nu le raspunde nimeni… :). Asa ca le-am explicat tuturor care-i treaba si de ce nu sta nimeni zilnic sa citeasca mailurile si sa raspunda: pentru ca n-are cine 😀

 6. Chestiunea cu “Egalizarea fortata a prostilor cu desteptii”, este foarte bine reprezentata in filmul romanesc “Undeva in est… “…. dând la o parte scenele de acțiune, sunt fabuloase anumite replici despre unul din prostii satului, care a fost văcar la țăranul asa-zis chiabur, si acum ajuns mare militan sef de post, despre muncitorii cu basca(care devenisera rasa superioara, clasa muncitoare), care nu mai incapeau in carciuma de tarani deoarece, chipurile, erau lenesi si nu se ocupau de ogoare, de colectivizarea cu forța …etc…etc.

%d bloggers like this: