Harvardeza lu’ Ponta nu poate sa lege 3 cuvinte


Discurs aiuritor al ministrei de Finante din Romania

“De aceea am fost să fac acele schimbări în Parlament pe taxa pe construcţii speciale, ca ei să facă bugetele pe anul viitor, până nu termină de analizat, nu o vom face publică, în momentul în care va fi analizată, apoi o voi face publică. Corpul de analiză va analiza, când va fi gata, o vom face publică la timp”.

Ioana Petrescu a redescoperit “meandrele concretului”, pierdute de Ion Iliescu!

Tinerii sobolani comunisti sunt la fel de hoti ca sobolanii batrani, dar MULT mai prosti.

Toate diplomele alea de Harvard sunt ZERO barat. Pentru ca au fost cumparate cu bani furati.

Un caz concret: in iunie 1990, Universitatea scotea la concurs 3 burse la Sorbona, oferite de Statul francez. Am castigat eu si alte doua colege. Dupa ce ne-au anuntat ca am castigat, tacere. Vreo 3 saptamani, nici o veste. In a patra saptamana, profesorii ne anunta, jenati, ca Ministerul Educatiei a trimis deja la Paris pe altcineva…care nici macar nu participase la concurs! Cand am intrebat cine, ne-au zis: nu e treaba voastra, cineva trimis de FSN (Frontul Salvarii Nationale), de domnul Iliescu personal.

Asa au ajuns in Vest copiii comunistilor. Asa au luat burse si diplomele alea de la Harvard, Oxford sau Sorbona: nu pe inteligenta, ci pe bani! Pe banii pulimii fireste, nu pe ai lor (ca ei n-au bani, ca nemernicii de capitalisti).

Ioana Petrescu a ajuns harvardeza pe relatiile lu’ tac-su si lu’ ma-sa, care sunt vecini de ani de zile cu Adrian Nastase. Ea este, a fost si va fi, un copil de nomenclaturist, care se da acum mare profesionist (dar se face de ras la fiecare trei cuvinte). SINGURA ei calitate, ca si a lu’ tac-su, ca si a tuturor securistilor comunisti este…sa fure.

 • D-aia habar n-are sa sustina o amarata de lege pentru reducerea CAS-ului, in fata lui Basescu.
 • D-aia a furat de la Loteria Romana.

Problema lor este ca un bou cu diploma de Harvard nu devine armasar de rasa (cum sperau). Ci ramane bou, pana moare. In cazul de fata, vaca.

Alora care se vaita ca era mai bine-n comunism: pai, votati-l pe Ponta! Nu glumesc. Atata meritati.

Eu personal votez cu DNA-ul: ca vreau sa va vad pe toti in puscarie. Votez Monica Macovei.

Citeste si

Dupa alegeri vine potopul fiscal!

Advertisements


Categories:Macro, Politica si societate

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

14 replies

 1. Cum din cocos nu faci gaina, cum din tinerele TSD nu o sa iasa gospodine, tot asa din comunisti nu vor iesi altceva decat comunisti mai mici (si se pare mai prosti), oricate generatii vor trece. Iar “tanti Harvard” nu face decat sa confirme.

 2. Stai putin …din cat stiu eu n-a “facut” Harvardul ci un colegiu neinsemnat din state…a facut un master la Harvard ceea ce nu e acelasi lucru cu “facut” Harvardul.Am si eu o ruda care a facut faculatea in UK si-mi spune ca masterul nu reprezinta mare lucru acolo e o modalitate a universitatilor de a-si mai rotunji veniturile..a dream catcher pentru fraieri din est..

  • La noi e boala masterului. Daca nu ai facut master nu esti ok. Eu personal nu am facut si nici nu am de gand sa fac. Ce-mi trebuie sa pierd vremea pentru o bucata de hartie fara valoare? Mai bine mai invat ceva practic care sa imi foloseasca (self learning), chiar daca nu primesc nici un carton colorat pentru asta. Hartiile astea nu sunt bune nici macar sa te stergi la … cu ele!

 3. Ea a făcut un colegiu în SUA pe BANI.
  E ca şi cum vin iranienii şi fac facultate la Spiru Haret. Da, când merg înapoi sună bine că au făcut facultate în E.U. dar totuşi, e Spiru Haret…

 4. Pai poate calea trei cuvinte nu se scriie numai de cat legat.

 5. Evaziunea Fiscală.
  Aceasta este, întrucâtva (şi) o problemă de moralitate. Am zis, “întrucâtva” – gândidu-mă un pic mai departe de aspectele legale ale chestiunii în sine.
  Adică oare, cum te simţi atunci când, tu nu erai complet dispus să-ţi fi plătit taxele, dar, uite, vine unul de la poliţia guvernamentală şi-ţi face ceva pentru că tu nu te-ai comformat, nu ţi-ai plătit birul, astfel încât unii semeni de-ai tăi – doar stând acolo şi nefăcând nimic – uite, ei ar fi putut să fie un pic mai fericiţi.
  Şi tu, “Imperfectule”, ai refuzat să participi la fericirea acelor oameni, “nevoiaşi”, neplătindu-ţi taxele şi impozitele. Tu, “nemernicule”, le-ai furat acelor oameni viitorul, le-ai luat un simţământ care ar fi putut să-i facă un pic “mai fericiţi” – chiar dacă doar temporar.

  Hmmm. Uneori, cam aşa gândesc despre nevastă-mea. Mai ales atunci când ea mă refuză..găsind scuze pentru a-mi face sex oral tocmai atunci când aveam eu cea mai mare nevoie 🙂
  Acum serios. Cred că cineva, pe-aici (care are un pic de talent de scriitor), ar putea prelua această idee; “Asemenarile Dintre Evaziunea Fiscală şi Sexul Oral” – să ia acest subiect şi să-l …dezvolte.

  De preferinţă aia mai tânără. Căci, aia mai în vârstă e momentan prea încruntată, dânsa pare că nu prea înţelege de ce unii nu sunt complet dispuşi să-şi plătească taxele la stat. Dar stai, poate că greşesc – poate că nici cea tânăra şi nici cea mai matură nu înţeleg. Poate că nici una nici alta nu ştiu, poate că niciuna din ele nu este în stare să preia acest subiect şi să-l dezvolte: “Asemenarile Dintre Evaziunea Fiscală şi Sexul Oral” ?

  …Mai ştii ? 🙂

 6. Sunt în state într-o universitate. La master sunt mulți care termină cu minimul posibil. Sunt aduși pentru bani în principiu și pentru prestigiul universității. Cei care fac masterul pe bune îl convertesc în doctorat și cercetare, restul sunt doar pentru bani, nu pentru creiere.

 7. M-am gandit la faza cu Lukoil-ul – scandal puternic mediatizat in ultimele zile – daca din punctul nostru de vedere este OK faptul ca rusii “au umblat la bani”…

  In primul rand nimeni nu spune ca Statul a transformat marile corporatii in agentii sai fiscali. Este un fapt: grosul de bani de la Buget nu ajung direct de la noi, astia micii, prin plati de taxe si impozite, ci indirect, de la cateva zeci de megacorporatii si institutii financiar-bancare, care fac munca murdara de “perceptori ai Statului”.

  In cazul corporatiilor petroliere acestea:
  – importa hidrocarburile sau le scot din pamant, in ambele cazuri fara TVA;
  – au cheltuielile salariale, care sunt tot fara TVA, din care jumatate sunt obligatii salariale;
  – au o parte din cheltuielile cu bunuri si servicii la care deduc ceva TVA;
  – platesc direct la Stat aproape tot TVA-ul incasat la pompa + accizele.

  Practic cei 6,50 lei pe litru platiti de noi la pompa se distribuie astfel:
  – 2,00 lei pe litru – cheltuielile cu petrolul si rafinarea
  – 0,50 lei pe litru – cheltuielile cu distributia + profitul pompelor
  4,00 lei pe litru – accizele si TVA-ul ce merg la Bugetul Statului !!!

  Pentru cei ce gestioneaza “smantana Statului” tentatia este foarte mare sa se linga pe degete, mai ales ca pentru aceasta munca Statul nu le da nici un comision si nici nu le face statuie…

  Practic avem de-a face cu o structura de tip mafiot, unde aia micii strang banii pentru aia mari… in cazul nostru “il capo di tutti capi” fiind chiar Statul Mafiot Roman !

  Totusi, capii mafiotilor stau cu ochii pe mafiotii de cartier, stiind cat de mare e tentatia… iar pedeapsa pentru “dedulcirea la smantana” este glontul in cap… Si atunci ma intreb: cum de mafiotul suprem, Statul Roman, nu a stat cu ochi de uliu pe mafiotul de cartier Lukoil, care ii scotea din piata miliarde frumoase de euro si i le punea pe tava?… Dupa care ma intreb daca mafiotul de cartier merita glontul in cap pentru ca si-a retinut pentru sine 10% din cat a scos pentru mafiotul suprem?!?…

  Facand abstractie de faptul ca la Lukoil sunt rusii, parerea mea este ca toti mafiotii merita sa ajunga in cimitir, inclusiv Statul Mafiot Roman actual…

%d bloggers like this: