Țăran român, măria ta, te-aș împușca cu mâna mea!

De ce merita țăranii împușcați?

Pentru comunism! Iată o poveste reala din Gorj:

Investitor italian, bătut româneşte la Ţânţăreni

Un cetăţean italian care şi-a cumpărat zeci de hectare de teren pentru a investi în agricultură, la Ţânţăreni, a fost luat la bătaie de localnicii supăraţi că nu mai pot arunca gunoiul pe terenul străinului. Deşi a cerut ajutorul primarului, investitorul străin nu a fost sprijinit, trebuind să-şi facă singur dreptate. La rândul său, edilul şef susţine că “eu nu sunt gunoierul satului”, scuzându-şi astfel nepăsarea faţă de acest conflict pe care prima doamnă a comunei îl doreşte ascuns sub preş.

“De când m-am apucat să cultiv pământul, din 2008, ei fac orice pentru a mă determina să părăsesc judeţul şi îmi cer să mă întorc la mine în Italia. Până când eu am cumpărat acele terenuri, ei le foloseau gratuit, fără să plătească impozite şi taxe, iar acest lucru probabil nu le convine. Culmea este că nici pe mine nu mă ajută autorităţile ca să pot munci în linişte, conflictele cu ei fiind numeroase”, susţinea cetăţeanul italian.

După ce a fost bătut româneşte, Trivellin a mers la Serviciul de Medicină Legală pentru a-şi scoate certificatul medico-legal ce atestă faptul că a fost victima unei agresiuni. În plus, italianul a mers şi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj pentru a depune o plângere împotriva agresorilor săi. Bărbatul mai zice că nu se opreşte aici, fiind decis să meargă la Bucureşti, la Ministerul Agriculturii, pentru a solicita sprijinul cuvenit astfel încât să nu mai fi tracasat de localnicii din Ţânţăreni.

“Ştiam că România e rămasă în urmă, dar nu credeam că a ajuns în Evul Mediu, să mi se dea în cap, la propriu, pentru că vreau să muncesc. M-au reclamat sătenii şi pentru că am tăiat tufişurile de pe terenurile mele şi că nu le permit să îşi lase animalele libere. Este inadmisibil aşa ceva. Mi-au bătut un angajat, iar acum la mine nu mai vine să lucreze nimeni”, mai spunea italianul.

(Sursa: Exclusiv Gorj)

De ce refuza țăranii sa lucreze?

Ca primesc bani gratis de la stat: adică din taxele plătite de firmele private (singurele care mai produc bani in România). In orice sat din România, crâșmele sunt pline la orice ora. Altfel zis, italianul Trivellin, si eu, si voi, ii plătim exact pe cerșetorii nenorociți care refuza sa muncească, ba mai si fura de la noi.

De fapt, eu nu-i plătesc. Ca eu nu mai plătesc taxe statului român. Hahahaha…

Soluția statului: am cheltuit bani degeaba, așa ca…sa cheltuim si mai mulți!

De vreo 20.000 de ani încoace, oamenii muncesc pentru bani. Nu muncesc de dragul muncii (cum cred idioții de comuniști): ci ca sa-si astâmpere foamea. Daca le dai bani gratis, bineînțeles ca nu mai muncește nimeni.

Iar statul român exact asta a făcut: a dat bani gratis. Ce-i aia, pensie minima? Ce-i aia, venit minim garantat? Idioțenii socialiste, care au distrus chiar motorul economiei: foamea. Ministerul Agriculturii e disperat acum ca peste un sfert din suprafața agricola a rămas pârloaga. Pai cum sa nu rămână, tâmpiților?

Soluția? Sa le tăiem putorilor ajutoarele sociale, ca sa pună curul la munca? O, nu, cum sa facem noi așa ceva! Mai bine, ca niște comuniști adevărați, inventam o noua taxa: taxa pe pârloaga. Mai angajam niște inspectori sa înregistreze pârloagele (eventual sa închidă ochii pentru o șpăguță), mai angajam si niște contabili sa calculeze taxele, niște directori sa-i supravegheze pe toți ceilalți si niște secretare ca sa aibă grija de directori.

Si cine plătește pentru toate astea? Pai…tot firmele private. Tot nenea Trivellin. Unde merge suta, merge si mia!

Nici un partid n-a schimbat nimic in 20 de ani!

 • PDL-ul zice ca e de dreapta: a făcut ceva sa întărească dreptul de proprietate? Nimic. Ba, mai rău decât nimic: a furat-o!
 • PNL-ul zice ca e de dreapta: a făcut ceva sa întărească dreptul de proprietate? Nimic. A mărit taxele si a furat si el cat a putut!
 • PSD-ul, ce pretenții sa ai? pentru el, incompetenta si hoția sunt normale si justificate. Sunt in sângele socialist.

De ce 70% dintre români nu s-au prezentat duminica la alegeri? De ce evaziunea fiscala a depășit 80%? De ce 22.000 de firme private au plecat din România (si erau firme care chiar produceau bani)?

Uite de-asta: pentru ca toate partidele românești sunt de fapt partide comuniste. Absolut toate, fără excepție. Începând cu Ion Iliescu si terminând cu Traian Băsescu. Nu contează ce spun ele: faptele sunt mai importante decât vorbele. Oamenii nu se duc la vot, pentru ca nu au cu cine sa voteze.

Cifrele sunt clare: trei sferturi dintre români urăsc statul social creat de Ion Iliescu si menținut după aceea de toata clasa politica. Îl urăsc si îl vor mort (de aia nici nu-i mai dau bani).

Cel mai puternic partid din România este partidul ne-votanților. Când se va înființa un adevărat partid de dreapta, care va aduce ordine si disciplina in aceasta tara, va matura pe jos cu toți șobolanii de politruci.

Ce ar face un guvern adevărat la Tânțăreni?

Ar trimite jandarmii, bineînțeles. Ar apăra dreptul de proprietate! Iar dreptul de proprietate nu se apăra in procese lungi de ani de zile. Ci pe loc, fără judecata. Ar sparge in miez de noapte ușile javrelor de țărani si i-ar executa cu familii cu tot. L-ar da afara imediat pe incompetentul de sef de post si l-ar face zob sub cizme, pe zdreanța de primar. Toate astea, in public si in fata camerelor TV: sa fie un exemplu pentru toate putorile din tara.

Așa au făcut, in Statele Unite, Asociația Crescătorilor de Vite, sătui de hoțiile nenorociților de cerșetori. Așa a făcut si Henry Ford, când a ordonat serviciului de securitate al companiei sa tragă in plin in greviștii care intraseră cu forța in uzina lui de automobile. Așa s-a construit America! Iar SUA este cea mai democrata tara din lume si Ford este cea mai mare companie din lume.

Legile românești sunt însa special făcute sa-i apere pe hoți si sa-i umilească pe proprietari: deci legile românești trebuie încălcate. Nici nu e de mirare, pentru Parlamentul care le-a votat este el însuși un cuib de hoți. In România nu e democrație: e prostie. Iar prostii mor de foame.

Vreți o Românie bogata si puternica? Pai nu mai stați la discuții cu hoții si cerșetorii! Vrei cu adevărat sa-ti aperi proprietatea? Înconjoar-o cu sarma ghimpata si pune un semn mare: PROPRIETATE PRIVATA. CINE O INCALCA, MOARE. Iar după aia, pune mana pe pușca! Frica si foamea sunt singura educație de masa care funcționează.

Mai devreme sau mai târziu, orice proprietate privata trebuie udata cu sânge.

Citește si: 

Fii mândru ca ești evazionist!

Advertisements


Categories:Macro, Politica si societate

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

126 replies

 1. Salut Mihai. Am auzit si eu de grozavia asta din Gorj, si sunt intru totul de acord cu metoda executiei. Daca comunismul a fost bagat cu forta la romani, atunci tot cu forta va trebui si scos, asta evident dupa umila mea parere. NU vad momentan nici un partid de dreapta capabil sa faca treaba in tarisoara asta ….

 2. La tara nu se primeste pensia aia de 350 RON pe motiv de munca pentru CAP-uri, desi nu s-au platit contributii? Plus se mai primesc subventii, plus alocatia scolara.

  • Bineinteles! Pomeni cu lopata.

  • Ce comunismul e numa’ la taranii romani?:))

   Daca vestul e alergic la ideologia rosie, mai ceva ca taurul la carpa rosie a toreadorului, cum se face ca Occidentul e plin de ei?
   Tarile nordice sunt pline de paduchi antifa (comunisti la superlativ, adica anarhisti), vezi Suedia.

   Antifa din Germania sustinuta de autoritati a caftit la drumul mare pe nationalistii de la Pro-Koln care nu erau de acord cu politicile stangiste in general si in particular cu “corectitudinea politica” fata de rezidentii mahomedani.
   Partidul Comunist in Italia, o floare rosie in gradina capitalista.

   Deosebit de simpatic imi parea marchizul Giangiacomo Feltrinelli (pacat ca nu mai traieste) , un aristocrat bolsevic si patron de editura (el a publicat Doctor Jivago).
   Ai auzit de “brigazile rosii”?
   Sunt Anarho-bolsevici din Italia, faceau ravagii in anii ’70. Printre altele, sunt amestecati in lichidarea lui Aldo Moro.

   “Fractiunea Armata Rosie” sau Baader-Meinhof, anarho-bolsevici celebri din anticomunista Germanie de vest care se jucau cu palestinienii din OEP.
   Cauta referinte despre “toamna germana”, o sa-ti placa.

   Ce sa mai vorbim de ticalosii fabianisti, duhneste Marea Britanie de ei.
   Fabianistii de acum se falesc cu predecesorii lor gen Bernard Shaw sau H.G. Wells.
   Vesticii si americanii incep sa devina amuzanti.

   Karl Marx-Levy si alti ticalosi, zambesc aprobator din haznaua iadului la puhoiul de oameni care facut din New York epicentru marxist:

   http://www.nypost.com/p/news/opinion/opedcolumnists/new_york_marxist_epicenter_gVrMJIKezP82E3Gkki2IvO

  • Doctor Jivago chiar a fost interzis de comunisti pe timpuri 🙂
   eu as spune ca e mai degraba un tablou din ce se intampla in acea perioada, ar putea fi candidat in literatura obligatorie pentru copii

   in vest poti gasi comunism mai ceva ca in fostul bloc comunism din anii cei mai buni

  • @ cristinel
   Cei de la CAP plateau contributii si li s-au calculat pensii mai mari, pensia de 350 ron o primesc cei care nu au fost la munca deloc, mai binezis cei care nu au platit contributii deloc. In multe sate au gasit cate un doctor care i-a ajutat sa ia indemnizatie de handicap ; ai auzit probabil de sate intregi in care cica sunt toti orbi sau altceva. La subventii aplica toti , daca este teren in litigiu, de exemplu, fiecare parte depune acte la primarie/Apia si primesc de doua ori bani.

 3. L-au reclamat ca taiase tufisurile de pe terenul sau , si ca nu lasa GRATUIT animalele altora pe terenul lui ?
  Wow! asta e cu adevarat bestial ! Sa il reclami pe om ca nu te lasa sa faci ce vrei pe terenul lui.
  Subscriu ideii de implementare cu forta a respectului de proprietate privata . Sustin cu tarie dreptul la autoaparare a persoanei cat si a proprietatii.

  • Unora ca astia n-are rost sa stai sa le explici. Ce sa le explici? ca daca ar fi fost invers, daca italianul ar fi taiat o papadie la ei in curte, sa vezi atunci revolutie!

  • Eu te felicit ca te ratzoiesti la comunisti, pentru ca implicit te ratzoiesti si la Simon Wiesenthal care se lauda ca a fost luptator vajnic in “Armia Ludowa”.

   Are tupeu vre-un lider al “lumii libere” sa-si infiga coltii in beregata comunistilor?
   Nu poate nici macar sa latre, pentru ca va incasa suturi peste bot.
   Cine vrea sa-i friga pe comunisti trebuie sa inceapa cu zdrente gen Karl Marx-Levy, Moses Hess, Lev Davidovici Bronstein (Lev Trotki), Hirsch Apfelbaum (Grigori Zinoviev).

   Coana UE si lady America au impus “debolsevizarea”?
   Daca da, inseamna ca sunt proastele satului.

   Fostul Premier al Romaniei, adica Mucea Ungureanu, le scuipa fara probleme coji de seminte in palariile cochete. Flacaul capitalist de la CC al UTC, atat de drag vestului, Americii si Israelului, are in birou poza cu Hannah Rabinsohn (Ana Pauker) in loc sa aiba poza cu Jackie Kennedy sau Marilyn Monroe, de pilda.
   Ma gandesc ca Hannah Rabinsohn i se pare mai sexy, altfel nu-mi explic situatia.

  • In schimb in China asazis comunista, firmele straine au dreptul de proprietate garantat si asupra terenului si asupra utilajelor…chiar si asupra muncitorilor chinezi. De aia China are crestere economica NEINTRERUPTA, in timp ce economia Ungariei s-a prabusit.

   SOCIALISM = FALIMENT

  • comunismul presupune lichidarea proprietatii private

  • In China s-au defasurat experimente dure, cred ca fara precedent in istoria umanitatii.
   Una din cele mai mari tari din lume a ajuns sa fie devorata de ateism, exact din aceleasi motive ca Rusia sau Romania. S-a intamplat asa pentru ca asta au dorit mai marii planetei.

   Ateo-bolsevismul nu se impunea nicaieri fara spijin politic si material din exteriorul tarii tinta. Statisticile despre religia din China nu-s decat niste glume.
   Daca PCC vrea, demonstreaza oricand oricui ca orice statistica e buna sau rea, in functie de interesul zilei:)))

   De ce ateismul domina in China?

   Motivul e dat de “revolutia culturala” instaurata de Mao Tzedong.
   Acesta s-a folosit de generatia tanara pentru a da inlatura generatia socotita “traditionalista”. Cu ajutorul tinerilor s-a inlaturat tot ce era “vechi” din societatea chineza, normal ca religia a avut “privilegiul” sa fie pe lista partidului.
   Tinerii identificau pe reactionari si cereau partidului sa-i pedepseasca, desigur in numele renasterii Chinei. Sigur ca era o mascarada, un teatru ordinar si sangeros, dar uite ca asa s-a modificat perceptia asupra religiei.

   Hai sa-ti dau un nume interesant, aparent fara legatura cu subiectul discutiei. E vorba de Morris Abraham “Two-Gun” Cohen. Cauta informatii despre acest personaj, cauta sa vezi legatura cu China si caderea dinastiei Qing.

   Comunismul a fost impus in est sau rasarit, spune-i cum vrei.

  • comunistii din fostul bloc comunism acuma sunt cei mai mari sustinatori ai bisericii, si-au dat seama ca au facut o greseala, daca puneau oamenii lor (cum fac acuma) ar fi controlat mai bine populatia

  • Pai si ce e rau in asta?? Religia face mult rau, oamenii se tot roaga si se nu trec la actiune.

   Si de fapt, in China s-a inlocuit o religie cu alta, cultul personalitatii si comunismul.

   Frica si foamea sunt baza de functionare a societatii.

   In ceea ce priveste religia, eu as introduce in scoala o materie, Despre Necunoscut, in care as prezenta mari probleme nerezolvate din toate domeniile, intrebari fara raspuns, etc.

   Dar ia uita-te intr-un manual de religie de la noi, eu m-am uitat, este absolut o porcarie.

   Si o crima sa-i intoxici pe copii cu asa ceva.

  • Gigi, legea aia e ilegala. Pentru ca Ungaria inca face parte din UE si orice cetatean UE are dreptul sa cumpere pamant oriunde si sa candideze in orice tara membra. Orice discriminare intre cetatenii europeni este ilegala.

   Multe legi din astea nationaliste au fost retrase cu scuze. Iti amintesti de legile date de italieni si francezi in 2011, impotriva imigrantilor romani? Au fost anulate, pe motiv de discriminare.

  • Nici eu nu sunt de acord cu vanzarea terenurilor catre straini .
   Speculantii imobiliari si taxele exagerat de mari, impiedica investitorii romani din agricultura sa se dezvolte .
   Bunicii si strabunicii nostrii nu au murit la Marasti, Marasesti si Oituz ca sa fie italienii proprietari peste pamantul nostru .
   Taranul roman a fost bagat in faliment de politruci, pentru ca sa vina altii sa ne cumpere terenurile pe nimic .
   Subventiile in Italia si Franta sunt uriase, iar in Romania sunt mai mici decat in Bulgaria pentru ca noi am declarat productii la hectar mult mai mici din cauza fiscalitatii exagerate .

  • Taranul roman este si ramane falimentar. De 2000 de ani, taranul roman crapa de foame, din 2 motive:
   1. Este lenes.
   2. Nu-si apara proprietatea.

   Iar cei care incalca proprietatea altora merita impuscati. Italianul ala imi este muuuult mai aproape in suflet decat jegul ala de taran betiv.

  • Pai si romanii pot sa puna mana pe AKM ca sa-l ajute pe italian sa plece la el acasa.
   Sunt multe situatii in care asa zisii investitori straini au folosit niste terenuri care nu le apartineau, mare parte din ele fiind in litigiu datorita minunatei legi funciare date de Iliescu si urmasii lui, legi care au facut posibila schimbul de terenuri si fel de fel de stramutari de hotare .

  • Pai ti-ai raspuns singur: problema e la stat si la nerespectarea dreptului de proprietate. Ce te deranjaza ca altul cumpara teren si -l foloseste cum crede el? Te deranjaza ca nu poti sa cumperi tu ieftin sau te deranjaza ideea ca altul poate fi proprietar?

  • Ma deranjeaza ca un investitor roman nu poate sa acumuleze capital din cauza taxelor sufocante .

  • Si e italianul sau strainul de vina pentru asta?

  • Ce inseamna sa ai act de proprietate pe un teren daca nu ai drept sa il vinzi cui doresti indiferent daca e roman sau cetatean strain?
   E adevarat ca au fost facute stramutari sau alte combinatii imobiliare, dar astea au la baza prima lege funciara prin care Iliescu a dat taranilor 500mp si a dat, printre alte nenumarate beneficii, si terenuri gratis revolutionarilor. Asta in loc de a face restituirea in natura a caselor si terenurilor confiscate de comunisti. Pentru restituiri au fost date legi pentru restituiri partiale , in perioade diferite, si apoi au dat termen limita de depunere a cererilor de restituire. Plus ca ajungeai in tribunal si procesele au durat ani de zile, unele nici acum nu s-au termminat. Bineinteles ca au fost date bucati de teren, in zone diferite.
   Mai mult sunt reglementari legate de arenda; primaria repartizeaza sole unde terenurile sunt in devalmasie, chiar daca esti proprietar pe o bucata de teren care face parte dintr-o sola, e posibil sa nu fii de acord cu contractul de arenda , dar cineva sa il foloseasca . Eu sunt in situatia asta cu un teren; fostul arendas nu plateste nimic de 3-4 ani , dar are drept de la primarie sa il folosesca , primeste subventii -lista parcelelor este aprobata de primarie, chiar daca nu are drept de folosinta sau nu este proprietar. Ce drept de proprietate este asta?
   Da, una din probleme ar fi evaziunea fiscala. Declara productii mai mici si platesc impozite mai mici, dar si sumele platite in contractele de arenda sunt mai mici (la un moment dat era 1/5 din suma pe care o incasa statul ca arenda pentru terenurile agricole date de ADP).

   Dar principala problema este aceea a dreptului de proprietate incomplet, a legislatiei legata de restituiri. Acelasi lucru , intr-o alta forma este si la RAPPS; aceasi bulibaseala este si la privatizari, unde initial au vandut activele statului fara terenul aferent , apoi au venit tot soiul de procese de restituire si renegocieri pentru terenuri in contractele de privatizare.

   Pana la urma, totul se reduce la faptul ca esalonul doi al PCR a ramas la butoane; in loc de a lua moka…fiecare dupa nevoi, au recurs la impozitarea excesiva si pasul doi, furt din banii de la buget ( ca sa nu mai fie acuzati de furt din proprietate privata, unde erau reglementari clare la instantele internationale). Legile date dupa ’89 sunt facute toate parca pentru a legifera furul , pentru a proteja hotii.

  • Sunt total de acord cu dumneavoastra .
   Sunt multe situatii in care iti este arat terenul cu forta de un arendas, pe motiv ca el a arat toata tarlaua si ca ti-a facut un bine .

 4. In Romania socialistii traiesc dupa vorba daca noi nu putem nici voi nu trebuie sa puteti.
  Pai cum sa respecte socialistii astia ceva cand nici macar nu-si respecta proprii parinti daramite proprietatea unei persoane straine.Pai nu socialistii au dat legi tampite gen copilul are mai multe drepturi decat parintele?Nu socialistii iti spun tie ca nu ai voie sa dai in copil?Nu socialistii au desfintat pedeapsa capitala?Furati statul cu totul.Nu-i dati nimic.

 5. Toti nenorocitii, tarani, bugetari, dau vina numai pe politicieni pentru toata hotia si dezastrul din Romania. Dar si ei sunt la fel. Singura diferenta intre un politician hot si un taran sau un functionar hot este doar cantitatea de bani furata. Dar hoti sunt amandoi.

 6. Eu cred ca daca garantarea proprietatii nu e,nici economie de piata nu e…la noi e un soi de piata comunisto-capitalista,nici strut nici camila,iar aceasta dauneaza grav bunastarii.
  NU sunt de acord cu remarcile dvs in legatura cu ajutoarele sociale in agricultura….este vorba de ajutorul social numita subventie,pe animal,pe teren,etc.Aceasta subventie e de 2-4 ori mai mare in tari ca Italia si Franta.Mi se pare o concurenta neloiala oricum,daramite sa desfiintam subventia.Dealtfel,impozitul pe terenuri,daca nu stiati,este platit in Romania de proprietarul in drept si nu de arendas(multe dintre terenuri sunt in arenda in Romania).

  • Ma, voi ati baut gaz si nu mai stiti sa judecati drept. Pai ar trebui sa va bucurati ca aia din alte tari sunt atat de prosti si dau subventii mari!! Pai e bine pentru voi, mai fraierilor, ca puteti sa cumparati produsele lor mai ieftine.

   Sa te roada grija ca altul are subventie mai mare are logica numai daca esti producator agricol si esti mai necompetitiv din cauza asta. Dar, daca esti cosumator… pai sa le dea subventie 100%, nene! Sa pot sa iau rosia franceza pe gratis! Auzi, francezii sunt atat de tampiti ca imi platesc mie rosia si eu ar trebui sa le raspund cu aceeasi tampenie, adica cum ca… eu de ce nu subventionez si rosia mea.

  • Pai subventiile astea baga in faliment agricultura romaneasca . Fermierii strainii au cheltuieli mult mai mari decat fermierii romani, dar au subventii uriase care le permit sa-si acopere aceste cheltuieli si sa inunde piata cu marfa la pret de dumping .

  • Asa, si? Ce ma roade pe mine grija de falimentul altuia? Eu, consumatorul, vreau marfa la pret cat mai mic. Daca nu sunt producator agricol afectat de chestia asta, nu am decat sa salut prostia francezilor care sunt de acord sa plateasca o parte din mancarea pe care o mananc eu.

   Daca Romania ar fi o tara desteapta, NU AR DA NICIO SUBVENTIE AGRICOLA! Si ar importa totul, din moment ce aia sunt atat de prosti incat platesc ei o parte din pret! Nu-ti dai seama ca e nesustenabil sa subventionezi agricultura (sau orice altceva, daca tot veni vorba)?

   Deci, ar trebui sa te bucuri si sa profiti cat timp inca se poate de prostia altora, nu sa ceri sa faca si la noi aceeasi prostie.

  • Pentru ca vad ca ai dat un argument insurubat in capete de propaganda de stat, hai sa-ti decriptez putin niste motivatii:
   – statul are interesul sa acorde subventii, nu publicul larg; statul este singurul care castiga in mod real din acest proces
   – prin subventii, statul mentine in viata niste activitati economice apropape nerentabile, dar de la care poate, in acest fel, sa incaseze totusi niste impozite; e discutabil daca la final iese pe plus sau pe minus, dar este cert ca “isi largeste baza de impozitare”
   – argumentand necesitatea subventiilor (“pentru ca si altii o fac, chiar mai mult ca noi”) statul justifica existenta unor mecanisme de redistribuite: un intreg aparat de functionari si, cel mai important, nivelul unor taxe impuse celorlalti participanti la jocul economic; e greu sa replici cand iti spune ca altfel kilul de ceapa ar costa 20 de lei, fara subventie; adevarat, 20 lei la taraul roman, dar tot 1 leu la taranul francez, etc; tu poti usor sa cumperi de acolo, dar statul nu vrea asta.
   – taranul subventionat este pur si simplu mituit electoral in acest mod; e cel mai simplu sa mituiesti cu bani; ce, crezi ca e mai simplu sa motivezi alegatorul cu minte putina prin sloganuri de tipul: “respectam dreptul de proprietate si retragem statul din economie”?

   Concluzie: subventiile sunt bune, dar in alta tara. Subventiile din tara ta folosesc numai mentinerii unui stat bine dezvoltat.

  • Raspunsul mai lung, despre motivatiile statului, se adreseaza tot catre @romania inedit.

  • Da, dacă România ar fi o ţară deşteaptă, nu ar da subvenţii. Iar dacă românii ar fi deştepţi, n-ar avea nevoie să importe. Sînt şi ţărani care trăiesc din agricultură şi li se rupe de UE, reglementări, capital, bursă sau alte tâmpenii. Dar na, ăia-s doar nişte “pauri proşti”, care pot să trăiască şi “indecent”, fără smartphone, internet de mare viteză sau aer condiţionat.

   Oricum, când se va duce totul de râpă, adio importuri. Nimeni nu va mai fi cretin să-şi exporte mâncarea. De aia mă amuză acum toţi dobitocii care se grăbesc să-şi vândă pământul.

  • @tibi, te inseli putin. Chiar daca se duce totul de rapa, intreruperea comertului mondial va fi de scurta durata. De ce sa nu exporti, daca ai marfa de vanzare, iar ceilalti au ceva ce-ti trebuie tie? Comert s-a facut intotdeauna, in timpul celor mai negre perioade sau razboaie.

  • Corect, Michal, comerţul a existat chiar şi în cele mai negre perioade. Dar nu va mai fi unul mondial, cel puţin pentru mulţi, mulţi ani. Va fi un comerţ… de subzistenţă. Schimburi de alimente şi resurse de strictă necesitate, pe spaţii şi în cantităţi limitate. Şi, pentru mult timp, se va baza pe troc, sau, în cel mai fericit caz, pe metale preţioase.

  • @Mihal.Ba nene,tu numai consumator esti?Adica nu produci nimic?In caz de nu stiai,esti producator de munca,adica mananci din munca ta.Ia spune matale daca tu pleci de la start si italianul de la 100m iti convine sau daca tu muncesti cu sapa si altul cu tractorul,iti convine?Una e sa produci plusvaloare cu subventiile,alta e sa nu produci nimic cu toate ca subventionezi economia romaneasca si asta e valabil la noi.Pai aia baga 5 eu in subventii sa zicem si se intorc 6,la noi se baga 3 si se intorc 0.
   Stai linistit,nimeni nu baga bani fara sa scoata,iar treaba cu subventiile a fost o magarie a statelor eu dezvoltate care au dat de o piata enorma si au vrut sa o acapareze,fiecare stat au incercat sa fie cat mai competitiv.

  • bogdanPN, tocmai ai descris cum funcționează piața liberă. Normal că nu-ți convine, îi lași pe tâmpiți să producă ieftin mâncare și tu le vinzi arzător de scump altceva. Vedem cât îi ține chestia asta.

   Însă Mihal își bate gura degeaba, din păcate. Răspunsese la problema ridicată de tine deja.

  • Langa locul unde lucrez eu, este un aprozar de cartier. Are preturi mai mari cu 40 % decat intr-o piata unde vand taranii.
   Cea mai apropiata piata este la 500 de m.
   Aprozarul are clienti continuu, 90 % pensionari. Oameni care au timp si nu prea au bani.
   De ce cumpara cu 40 % mai scump? Din comoditate si multa prostie (romaneasca).

 7. Deci citesc, si tot nu imi vine sa cred. Atat de dobitoc e poporul asta? Adica…CUM?! Ai indraznit sa muncesti? Ai tupeu sa vi sa muncesti si sa dai de munca si la altii sa castige un ban cinstit? HUUUOOOO! Acum imi amintesc tot asa de un taran (de data asta muncitor) care isi imprejmuise terenul cu sarma ghimpata si bagase 220 de V prin gard. Desigur intr-o seara l-au calcat hotii. Doar ca dimineata hotul zambea foarte frumos la soare, si fara suflare ! Ce credeti ca s-a intamplat? De vina e desigur proprietarul ! Cum si-a permis sa bage 220 de V prin gard? Cum asa? Hotul e cinstit. E dreptul lui sa fure in tara asta ! Proprietarul s-a ales cu dosar penal ptr omor…CALIFICAT! Si probabil risca si niste ani de puscarie, ca a avut TUPEUL sa isi apere munca lui !

  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/legitima-aparare-sau-omor-cum-se-apara-barbatul-al-carui-gard-electric-a-omorat-un-copil.html

  • A mai fost un caz asemanator cu o tanti care si-a pus curent electric pe grilajul de la magazin, tot asa ca sa nu mai fie furata. Ghinionul lu tanti a fost ca unui trecator i s-a facut rau si s-a sprijinit de grilaj si s-a dus pe lumea cealalta. Acuma problema lu tanti a fost ca nenea mort era pe domeniul public cand a atins grilajul si nu pe propietatea lu tanti. Si tanti s-a ales cu un dosar penal de toata frumusetea si electricianul care a facut smecheria la fel si inca a luat mai multi ani de puscarie ….

  • Nu e problema, se poate monta gardu` electric la 50 de cm in spatele gardul inital, care delimiteaza propietatea.Atunci poti sa zici ca daca iti sare gardul, nu mai e la furat?Cat despre tanti aia, s-ar putea sa fie un pic cam fraiera.La mine de exemplu trotuarul din fata casei, in acte e tot propietatea mea.Deci… 😀 E o lege tampita, prin care tre sa lasi 1-2m ptr trotuar sau mai stiu eu ce.

 8. Cred ca te zbati degeaba Mihai! Momentan!
  Inca nu au venit FOAMEA si FRICA. Dar, cu siguranta, vor veni. Mult mai repede decat isi inchipuie proletarii!

  Sunt spete solutionate inimaginabil de justitie. Exemplu: Ii dau unuia un avans (consistent) sa-mi vanda un teren, el nu-si respecta intelegerea, il dau in judecata, pe penal, si doua instante nu considera ca e inselaciune. E adevarat, am fost prost ca i-am dat banii, dar sa nu fie inselaciune……? El nu (mai) are nimic si eu suflu in palma. Si e vorba de 4 ani de la plata avansului… Pai sa nu-ti faci singur dreptate?

  Cristiano, intotdeauna e vinovat cel aflat la conducere! Politicianu e vinovat ca fura (si) taranu.

  Best Regards,
  Victor

  • Pai banuiesc ca nu i-ai dat banii aia fara nici un act, nimic.Doar asa…ia 10 000 de E si pastreaza-mi terenul ala, pana fac rost de restu` de bani ?! Ca daca ai acte, ce naiba mai astepta justitia?! Sa iti dea banu inapoi, si daca nu are bani, sa iti dea din teren, echivalentul sumei la ora actuala !

  • Victor, faptul ca scriu un articol in 21 de minute, nu poate fi numit zbatere. Pentru mine, cuvintele “zbatere”, “munca” au cu totul alta semnificatie. Frectiile astea de pe internet nu intra la capitolul munca, ci la capitolul distractie.

   De fapt, toata criza economica si “zbaterea” aferenta, mie imi produce o deosebita placere. Parca ma uit la un spectacol de teatru: numai ca, in loc sa platesc pentru distractie, sunt eu cel platit. Din aprilie 2009 incoace, mi-am multiplicat de aproape 6 ori banii investiti initial (si asta fara sa dau nici macar un cent gaurit statului roman). Si asta, in timp ce multi altii si-au pus franghia de gat si s-au spanzurat, hahaha… E minunat sa castigi bani din prostia si din frica oamenilor.

  • Bravo tie! Iti doresc acelasi ritm de dezvoltare.
   Sau “macar” o dublare la doi ani.

 9. E ok, nu ne trebuie italieni (glumesc). Ne salvează Germania: http://www.money.ro/investitorii-germani–romania–mai-atractiva-decat-ungaria_1222619.html (iar glumesc, la partea cu salvatul). Greu de crezut sondajul. Că Ungaria a derapat rău, e adevărat, dar România nu are cum să fie mai atractivă decât Bulgaria.

 10. Sangele e cel mai bun ingrasamant natural.

  • Un harghitean te saluta si aproba:asa este,singele de strain este cel mai bun ingrasamunt ! Auzi tupeu la macaronar,se duce pina in pinzele albe ca sa-i alunge pe oameni de pe tarina stramoseasca!Ia sa formam noi un grup de vizitatori si sa-i administram nesimtitului o lectie de patriotism pe care sa n-o uite pina la moarte!AFARA cu strainii si cu cei ce ne vind acestora!

 11. “[…]cetăţeanul italian fiind singurul investitor străin aflat în evidenţele oficiale ale Direcţiei de Agricultură Gorj[…]întreaga investiţie făcută de acesta aici fiind evaluată la 350.000 de euro.” ( http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/de-ce-l-au-batut-taranii-pe-singurul-mosier-italian-din-gorj-258156.html )

  În aceeaşi notă o poveste din Mihăileşti, Giurgiu, la numai 20km de Bucureşti, petrecută acum vreo 18-20 de ani. Părinţii mei aveau un petec de pământ acolo pe care cultivau diverse legume în vederea comercializării. Fiind în câmp şi neavând săpat încă puţ mai cereau apă de la vecini să ude legumele. Până s-au trezit cu animalele vecinilor pe teren şi cultura mâncată. Justificarea? “Ce, voi nu aţi cerut apă de la noi?” Tot atunci au dispărut şi vreo 20 de puieţi de pomi pe care ai mei îi cumpăraseră şi îi plantaseră pe perimetrul terenului.

 12. Mihai, ai auzit cumva de tentativa lui Mihai Ungureanu? Se zvonește că vrea să creeze un partid cu adevărat de dreapta, un partid cam cum spui tu că este nevoie. Ce părere ai?

  • Pai sa-l creeze si o sa am o parere dupa aia. Asta e ca povestea cu reforma, pe care se tot sforta s-o faca PDL-ul: cica, vrem sa dam afara, sa reducem, sa dregem…si n-au facut nimic! Asa ca intai sa faca si dupa aia vorbim.

 13. Mihai tot zici ca nu platesti nici un fel de taxe statului roman. Dar traiesti si consumi in Romania bunuri si servicii care sunt impozitate cu 40 pana la 50%. Numai TVA-ul e 20% din orice cumperi ca persoana privata.

  Asa ca si daca ne “optimizam fiscal” afacerile tot avem dreptul sa cerem ca acei bani dati la stat sa nu ajunga irositi.

  • Adevarul e ca nu prea mai consum in Romania bunuri si servicii. Pana si pantofii sunt de la Harrods. 😆

  • Vorba unui chitarist legendar. ,,Sunt două adicţiuni care încep cu litera H: Heroina şi Harrods. De prima am reusit sa scap” 🙂

  • hahaha Da nici nu merita Mihai e pericol de radiatii in cele mai multe magazine de incaltaminte , trebuie sa intri cu masca pe figura in magazin ( parca intri in laboratoare chimice) , daca te mai si pricopsesti cu o perche risti amputarea sau cine stii ce alte bazaconii. Sa inbraci ce? 2 peturi crosetate !!! De mancat ce? Apa hidratata, gelatina colorata , adidasi de lighioane, sorici, grasime cat mai multa, prafuri stimulatoare de gusturi alese……..hahaha Deci cam tot ce consumi in ro e radioactiv implicit pe barba ta. Faza cea mai tare e sa mananci cat mai putin di taxe in schimb sa consumi cat mai multe ciudatenii nimicitoare 🙂

 14. Sa subventionezi agricultura e o greseala. Asta presupune taxe si impozite marite la restul activitatilor economice din tara ca sa duci bani la agricultura. Adica sa devi necompetitiv pe pietele internationale. Prefer impozite si taxe minuscule. Cu profiturile in buzunare patronii romani vor putea sa investeasca si in agricultura. Si tot ei ar face retehnologizarea necesara in companiile lor, indiferent de domeniul de activitate. In prezent subventia agricola este prilej prielnic pentru hotiile politrucilor si poate fi utilizata si in scopuri poltice.
  Cind a dat acele legi timpite prin care taranul roman era din nou furat de proprietatile stramosilor sai, criminalul Ion Iliescu trebuia sa stie ca se va ajunge la incaierari pentru pamint.
  Taranii (cei care au vrut sa lucreze) nu au putut face fata invaziei de produse agricole subventionate din UE. Costurile lor de productie i-au bagat in faliment, deoarece criminalul Ion Iliescu, distrugind industria i-a trimis pe oameni de la orase la tara “sa traiasca din agricultura”, facuta pe niste petice mici de pamint si chiar razletite pe de aiurea.
  Dupa ce produsele romanesti au disparut de pe piete si taranii au falimentat, piata s-a umplut de produse agricole straine la preturi astronomice si strainii au prins sa cumpere terenuri agricole cu nemiluita.
  Singura vina a taranilor nu este lenea ci prostia. Au crezut in comunistii lui Ion Iliescu ca ii vor ajuta sa traiasca bine. Si s-au inselat, pentru ca taranii nu stiu sa faca politica si nici nu au timp de asa ceva. Iar politrucii care au urmat criminalului kaghebist Ion Iliescu nu au facut nimic pentru ca romanii sa faca agricultura in tara lor, ci ne-au condamnat pe toti la moarte prin infometare. Sintem o natie de oameni bolnavi datorita carentelor alimentare.
  Cind cei de la tara vor lovi in toti cei care ne “conduc stiintific” si nu se vor mai limita doar la amaritul acela de patron italian (care este lovit si el nevinovat de efectele masinatiilor din legislatia agricola) atunci vom reusi sa scapam de politruci. Agricultura romaneasca este o bomba cu ceas care va exploda mai devreme sau mai tirziu in casele politrucilor care ne-au jefuit de peste 22 de ani, condamnindu-ne pe noi si copiii nostrii la foamete si boli.

 15. Nu ma mai mira nimic in Romania . La noi sunt metode originale . Nu mai vine un partid liberal sa guverneze vreo 8 ani , sa faca prosperitate , ca apoi sa vina 4ani un partid socialist si sa propadeasca tot , sa faca o distribuire echitabila a bunastarii. Nu , acum se face totul in acelasi timp :USL. 🙂

 16. Crasmele sunt pline pentru ca au pensii,au alocatii si stau in crasme pe baza banilor din vanzari produse agricole fie din productie interna,fie produsele de la pamantul arendat.Nu stiu ce fel de munca profitabila poti presta atunci cat muncesti cu sapa,apoi daca era profitabila munca la sat cred ca v-ati fi vandut pantofii de la Harrods si v-ati fi luat mai multe sape si ati fi fost pe ogor acum.Unde este profit,sunt si investitori…poate la munte e ceva profir,acolo statistic sunt oamenii mai instariti

 17. @ Mihal
  Subventiile nu sint necesare nicaieri, in nici o activitate. Nu este buna, activitatea “x” sa fie oprita.
  Din cite stiu eu SUA a criticat mereu subventiile agricole din UE, cerind acesteia sa renunte la ele deoarece costurile pentru subventiile agricole sint mari si duce economia tarilor UE inspre faliment. Sint miliarde de euro care se pierd aiurea, bani care pot fi folositi in alte scopuri.
  Singura explicatie a subventioilor agricole UE este ca produsele europene sa se vinda la export. Daca Romania ar produce la greu produse agricole s-ar alege praful de tot exportul agricol european, pentru ca produsele noastre sint calitativ mai bune la orice ora decit ale lor. Dar vor politrucii nostrii asa ceva? In ce tara a lumii politicienii lupta din greu sa-si omoare proprii conationali prin infometare? Cred ca sintem unici in lume!

  • Din pacate, si in SUA exista subventii agricole. Sau din fericire pentru noi, asa cum scriam mai sus. Si tot din pacate, in destule tari politicienii au interese divergente fata de interesele reale ale poporului care i-a ales.

  • Si SUA baga subventii la greu. Subventiile au doua motive, ambele politice:
   1) sa tina multumiti agricultorii – cam 10-20% dintre alegatori – care altfel n-ar mai putea produce ieftin
   2) sa tina multumiti asistatii social care nu si-ar mai putea permite hrana.

   Mai exista si un motiv strategic, acela ca in caz de razboi, o tara trebuie sa se autosustina prin mijloace proprii. Insa mi se pare aberant ca zeci de ani sa subventionezi agricultura doar pentru asta. In timp ce industria grea necesara sa castigi razboiul o exporti in China. Iar materia prima de mult nu se mai gaseste in tara, fiind importata de peste mari si tari.

 18. Bună seara !
  Nu cunoșteam povestea din Gorj dar nu mă miră.

 19. Imi amintesc la ultimele inundatii cum munceau jandarmii si soldatii sa care saci, pamant, sa faca diguri, sa curete in urma potopului iar taranii si cocalarii rurali stateau la tuica si ii luau la misto. In fata camerelor tv se plangeau cu lacrimi de crocodil ca sunt sinistrati dar n-ar fi pus mana pe lopata sa ajute la dig pentru nimic in lume…

  Pai ce sunt prosti daca iti da statul pomana si iti trimite si fraierii sa iti faca dig moca?

  @Mihai: Si eu incerc sa evit sa dau bani statului roman prin orice mijloace dar din pacate un TVA pe cumparaturi, un impozit pe case si masini si chestii de astea sunt mai greu de evitat … pana la urma solutia e sa emigram cu totul intr-un paradis fiscal ca statul roman nu merita nici banii astia 😀

 20. Italianul si-a luat-o pe coaja.
  Dar de ce i se cere sa plece de pe proprietatea sa privata? Articolul nu lamureste situatia. Sa-l caftesti pe un om la noi si sa nu patesti nimic e greu de crezut ca se intimpla cind ai probe impotriva celui care te-a lovit. Doar daca tovarasul primar de pe acolo s-a trezit cu afacerile incurcate de domnul patron. Sigur tovarasul plateste pe tovarasul militian, care nu are benzina sa vina in timp util la locul faptei. Pe batausi sigur ia angajat politia pusa sa apere interesele poporului roman. Ce nu stie italianul este ca Mafia italiana poate sa-si trimeata cu incredere slugile la studiu in Romania ca sa invete ce inseamna cu adevarat sa fi mafiot. Chiar as pune de o afacere in sensul acesta. As face o academie pentru cei ce doresc sa devina mafioti si as da si diplome de calificare valabile oriunde. Cred ca as ajunge peste noapte miliardar si nu m-ar mai chinui astia cu controale lor din motive lesne de inchipuit!
  Interesant este ca italianul se mira ca lui, care munceste, i se pun bete in roate si nu intelegea cum vine asta? De fapt nimeni nu doreste sa-i incurce activitatea. Romanii vin hoteste sa-si ia ce este a lor din munca altuia, asa cum este invatat de organele de partid si de stat. In Romania munca este pentru fraieri. Desteptii nu muncesc ci ii controleaza pe acestia din urma luindu-le legal banii prin impozite, taxe, amenzi sau spagi. Si daca nu te conformezi, se stie: esti cotonogit, arestat pentru ca faci plingere la politie sau alungat din tara, pentru ca muncind esti impotriva poporului roman si sabotezi astfel … economia nationala.
  In fapt romanii sint asa de economi ca nu mai fac nimic; stau si economisesc totul…

 21. Ai perfecta dreptate Mihai cand spui ca niciun om normal la cap nu plateste cu inima usoara impozitele si taxele la stat. Eu in data de 25 sunt “bolnav”.Spui ca tu nu mai platesti impozite la statul Roman, dar cum faci acest lucru?. Tare as vrea sa stiu si eu. Poate imi spui odata.

 22. Off topic

  Ca în fiecare saptamâna prietenul Olivier Delamarche ne prezinta cum vede el situatia economica actuala…CRIZA MONDIALA!

 23. Era sa uit!
  Se implinesc 22 de ani de cind criminalul Ion Iliescu, impreuna cu serviciile secrete transformate in “mineri” au cotonogit si imprastiat pe cei care au creat prima zona libera de neocomunism din Piata Universitatii.
  Urmarile se vad si acum; tinerii nostrii nu vor sa mai faca carte pentru ca a fi student reprezinta riscuri majore in Romania. Mai bine se fac … mineri, pardon, securisti… pentru ca pot ajunge prim ministrii sau alesi presedinti ai tarii.
  Poporul cu creierul spalat vegheaza si acum ca lucrurile sa ramina asa cum erau inainte de 1989. Si a dovedit-o din plin votind USL. Hazliu este ca, desi au sigle si doctrine diferite membrii USL vorbesc si fac lucrurile la fel. Au creat asfel dureri de cap agentiilor de reiting care au inceput sa ne descalifice anticipind minunatul viitor care ne asteapta al tarii noastre sub guvernarea USL!

 24. De o parte din subventiile oferite in agricultura se ocupa APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura).
  La APIA lucreaza peste 5.000 de bugetari, multi dintre ei primind spor de 75 % din salariu pentru ca “lucreaza cu fonduri europene”. Mai au si alte sporuri pe langa acesti 75 %.
  Anul trecut, APIA a dat subventii cat pentru dublul suprafetei Romaniei (subventii pentru diverse culturi). Asta inseamna ca pamantul tarii a fost 100 % lucrat, in dimensiunea cunoscuta si inca pe atat, dar in alta dimensiune.
  S-au descoperit diverse “grupuri” care plimba sute de animale (cu tiruri specializate) prin toata tara si primesc subventii in mai multe judete, dar pentru aceleasi animale.
  Bineanteles, nu s-a facut nimic in acest sens…
  Zilele trecute, Ponta a hotarat ca la APIA programul de lucru sa fie schimbat din “8-16” in “9-17”.
  La presiunea sindicatelor (de la APIA), ieri s-a hotarat revenirea la programul “normal” pentru ca “oamenii nu mai au timp de altceva daca ies de la munca la ora 17”.
  Apropo, stiati ca Daniel Constantin (care e ministrul agriculturii) a trecut si pe la APIA (detinand functia de director general)?

  • Marius, pe la APIA dintotdeauna s-au făcut măgării. Acum vreo câteva luni, nu mai ştiu pe unde au săltat directorul APIA dintr-un judeţ, vreo 2 sau 3 primari şi un patron. Făceau băieţii nişte chestii cu fondurile europene de de ţi se ridică părul şi unde nu îl ai.

   Altfel, i-auzi la bieţii de ei, nu mai au timp de altceva dacă ies de la muncă la 17? Că şi al dracului de mult “muncesc” sărmanii până la ora aia… Păi normal, săracii oameni au nevoie de timp liber să se relaxeze după plictiseala de la birou, nu?

  • In schimb daca tu ai nevoie de ceva de la iei daca esti angajat trebuie sa-ti iei liber ( de la firma) iar da esti intreprinzator trebuie sa pierzi timp si bani sa stai la curul lor .
   E nesimtire crunta afirmatia “oamenii nu mai au timp de altceva daca ies de la munca la ora 17″ iar in capul lor tampit altii sunt datori sa-si gaseasca timp de ei. Foarte tare!!!!!
   Cine vrea bugetar trebuie sa stie ca trebuie sa fie sluga la patron. Nu e pe placul tau ? Nici o problema fa ce-ti place pe banii TAI.

 25. Prostia românzlui este întreţinută de propaganda occidentală.

 26. Cioban impuscat pe malul iazului

  In noaptea de sambata spre duminica, o altercatie pe malul iazului din satul Cotargaci s-a soldat cu ranirea prin impuscare a unui cioban, care avea stana in vecinatate. Sambata, la orele 23.55, Dumitru Branzei, in varsta de 51ani, din municipiul Botosani, a sesizat Politia asupra faptului ca, in timp ce se afla la iazul din ferma de pe raza satului Cotargaci, comuna Roma, al carei proprietar este, a descoperit doi braconieri. Acesta a tras doua focuri cu arma sa de vanatoare. Daca primul foc a fost de avertisment, la al doilea l-a nimerit pe Mihai Poenaru, unul din barbatii prinsi pe malul iazului. Din primele cercetari ale Politiei, a rezultat ca, in timpul noptii, proprietarul i-a surprins pe Mihai Poenaru, in varsta de 39 ani, din Cotargaci, si Costel H., de 20 ani, din comuna Braiesti, in zona iazului, iar arma cu care a tras Branzei este proprietate personala. Intrucat cei doi intentionau sa pescuiasca in iaz, s-a iscat o altercatie initial verbala, imprejurare in care Dumitru Branzei a facut uz de arma, ranindu-l pe Poenaru. Acesta din urma a fost internat la Spitalul Judetean „Mavromati” Botosani, cu diagnosticul plaga impuscata fata externa genunchi drept, cu pierdere importanta de tesut moale.

  Branzei sustine ca la ora la care s-a petrecut nefericitul incident ploua torential si, in timp ce se deplasa pe malul iazului, s-a trezit cu doi indivizi in preajma sa. „Am discutat cu ei, aveau bate in mana, pe care de altfel azi le-a gasit Politia pe malul iazului, impreuna cu 39 kilograme de peste. Au venit spre mine si au incercat sa ma atace, asa ca m-am ferit. Am strigat la ei sa nu ma atace, dar pentru ca erau foarte aproape am tras si al doilea foc de arma si l-am nimeri pe unul din ei”, a declarat Branzei. Acesta a adaugat ca nu si-a imaginat niciodata ca ar putea trage intr-un om, dar in acel moment se temea pentru viata sa si a reactionat ca atare. De partea cealalta, Mihai Poenaru, ciobanul impuscat, neaga faptul ca ar fi incercat sa pescuiasca ilegal in momentul in care a fost surprins de proprietar. „Am plecat cu animalele pentru a le feri de ploaie, iar in momentul in care a aparut proprietarul iazului ma intorceam spre stana. Cand mi-a cerut sa ma las la pamant, eu am incercat sa ii explic faptul ca nu ma aflam la furat peste. Colegul meu a fugit la stana, iar eu am sarit cu gura, incercand sa ii explic ce faceam. Eu nu am nici vina”, a precizat ciobanul impuscat.

  http://www.evenimentuldebotosani.ro/Articol/Administratie/2006-06-05/Cioban+impuscat+pe+malul+iazului.html

  • Deci ptr ca a avut tupeul sa isi faca dreptate singur, si sa isi apare bunurile, intr-o seara s-a trezit cu o ranga in cap.Si a sfarsit cum a sfarsit.Mda…Romanika.Si hotii/criminalii sunt liberi, desigur ! Nu mai bine le baga un glont in cap de la bun inceput ?! Iara acum era in viata…

  • A murit din alte motive ( medicale ). Nu mai vb mortii de rau si ai sa ai o viata mai frumoasa . Zilele trecute confundai IRA cu nu stiu ce Union din UK ( atribuiai un atentat comis de Ira unui sindicat amarat ).

  • “M-au bătut în patru. Au fost mama, tatăl, fiul şi un nepot. Au fost patru contra unu”, susţine, în schimb, investitorul italian.

   Mama lui Ion Parpală, Viorica, declară că ea nu a fost în niciun fel implicată în scandalul respectiv şi susţine că italianul s-ar fi lovit singur, dându-se cu capul de pietre.

   “Copilul meu l-a pus jos, într-un şanţ, şi l-a prins de mâini. Nu l-a lovit, nu i-a făcut nimic, doar l-a ţinut de mâini, iar el se zbătea acolo aşa ca un leu, ca un balaur, ca să scape. Erau bolovani pe jos şi normal că el s-a lovit singur când s-a zbătut. Chiar pe partea stângă unde este el lovit erau pietrele în acel şanţ şi de aceea are lovituri la cap şi pe obraz”, a explicat bătrâna.

  • Nici nu sti, sa râzi sau sa plângi! Mare este gradina lui Dumnezeu…mda..si marea majoritate se mai cred si mari credinciosi si cu frica de Dumnezeu. Vai de capul lor de maimute vorbitoare.

   Si familia mea a avut probleme la tara cu satenii, din cauza ca nu le-a mai dat voie sa arunce gunoiele si toate mortaciunile pe terenul lor. Culmea este vorba de un teren de 3 ha în centru satului..iar ei aruncau toate spurcaciunile (varza stricata, borhot, gunoiul de la porci, etc). Va dati seama ce mireasma imbietoare era în timpul veri la temperaturi de peste 30 de grade. Pentru a se proteja a trebuit facut gard si o haita de câini lupi. Nici pe lânga gard numai trec acum.

 27. Eu nu am incredere MRU si initiativa sa de (atentie!!!) CENTRU-DREAPTA !

  MRu e un fost utc-ist ciripitor, avem destui ciripitor in tara.

  Singura initiativa buna e cea al lui Nicusor Dan, daca nu apare ceva mai bun. Sper sa il determine statutul de pierzator al alegerilor, datorita buletinelor de vot inlocuite, pentru consiliu.

 28. Moody’s Investors Service a decotat Spania la Baa3…rahatul este pîna la..barba!

 29. Dnule Giurgea, exemplul ales cu Ford nu stiu cat este de concludent. Ford a ramas in istorie prin alt gest: este primul industrias care a reglementat timpul de lucru la 8 ore/zi. evident, toti ii cantau sorocul in urma acestei masuri, dar ghici? aceasta masura l-a facut popular si nici nu a falimentat.
  cat despre investitori: depinde de la caz la caz. sper ca nu vreti sa ii multimim grupului OMV ca ne-a “ajutat” cu Petromul

 30. Superrr… pana si tembelii de socialisti au constatat ca nu mai sunt bani.

  Guvernul a taiat din biletele de odihna pentru pensionari si revolutionari.
  Bineinteles ca iubitorii partidului (cica) de dreapta – PDL – au sarit ca arsi cu comentariile anti.
  http://m.evz.ro/news/986681

 31. Investitorii straini au doar dezavantaje la noi in tara… dar nu mi se pare normal… daca noi nu suntem in stare sa facem nimic in tara noastra… macar sa faca altii.

 32. Hai sa nu exageram! Pe vremea lui Ceausescu nu erau terenuri nemuncite si nici tarani lenesi si atat de multi betivi! E regretabil ce s-a intamplat la Tantareni, dar adevarul cred ca e undeva, pe la mijloc. Tot pe vremea comunistilor (pentru stiinta dumneavoastra, a tuturor, nu se dadeau subventii si niciun fel de alte sume). TREBUIA SA MUNCESTI SI OAMENII CHIAR MUNCEAU, lasand la o parte faptul ca nu beneficiau de mai nimic din munca lor.
  Dupa 1989, toate Guvernele si guvernarile, din motive populiste (lesne de inteles), au dat legi aiuristice si, de multe ori, umilitoare pentru romani si taranul roman, care s-a simtit nedreptatit de faptul ca din motive de economie haotica, lipsa banilor si a multor altor aspecte, statul a facilitat imbogatirea (nedreapta) a unor smecheri (multi veniti din afara), care au avut banii necesari, au profitat de situatie si au cumparat terenuri (atunci cand taranii au fost nevoiti sa-si vanda proprietatile abia dobandite ), de multe ori, pe te miri ce si sa fie nevoiti sa munceasca pentru unii, care, de cele mai multe ori, nici nu le respecta munca si nu-i platesc, umilindu-i.
  Ceea ce ati descris mai sus e doar o stare de nemultumire (nu defineste adevaratul taran roman).
  Vi se pare normala legea retrocedarii si a improprietaririi in forma in care s-a aplicat si se aplica la noi? S-a spus ca a fost ca o compensare a unor nedreptati facute, in trecut, de nu stiu cine (stiu, dar nu fac o dezbatere acum). Daca statul roman (asa cum a fost el, socialist si mai tarziu comunist), nu ar fi pastrat bunurile, proprietatile, ma rog averile, ce si-ar mai fi primit acum inapoi urmasii celor de atunci?
  La colectivizarea fortata, taranilor li s-au luat pamanturile, animalele, utilajele detinute. Ce au primit in schimb?
  De ce e vina lor, ca cei care guverneaza sunt incapabili de a emite legi coerente. Eu inteleg ca trebuie sa aperi dreptul la proprietate, dar pe romani, nu-i apara nimeni, iar faptul ca proprietatea lor a ajuns pe mainile altora, nu li se pare in regula.
  Da, poate ca strainii pot sa faca mai mult si mai bine (au mijloacele si banii necesari), dar nu credeti ca era normal sa facilitezi dezvoltarea agriculturii, pe baze reale, care sa-i ajute pe romani? De acord cu dvs ca se dau bani pentru ceea ce nu se intampla, dar, repet, NU E VINA LOR!
  E vina celor care au facut sa se ajunga aici. Si eu stiu stiu situatii cand oamenii primesc compensari pentru terenuri, care, chipurile, nu produc, dar aceste terenuri nici macar nu a incercat cineva sa le munceasca!
  Nu vi se pare normal ca cei care dau acesti bani sa si urmareasca despagubirea pentru calamitati si mai stiu eu ce, la fata locului?
  Si discutia e foarte, foarte lunga………

  • Ba discutia e foarte scurta: ai incalcat un drept de proprietate, platesti! Care-i problema? Crezi ca ma intereseaza “motivatiile” tale, comunist imputit?

 33. Dreptul de proprietate pentru multi romani este ceva … virtual. Proprietatile romanilor se limiteaza la apartamentele de la blocuri, cu care au fost improprietariti si la autoturisme, motocilete sau biciclete.
  Pensionarii zic ca apartamentele li se cuvin ca au platit ani de zile chiria la ele.
  Tinerii din ziua de azi nu detin propritati facute din munca (sudoarea) lor asa ca nu simt ce este dreptul de proprietate. Pentru ei propritatea este ceva vag, obtinut prin furt, asa cum ii invata VIATA cu educatia ei comunista. Si nici nu se omoara sa devina proprietari. De la Revolutia din 1989 tatucul Ion Iliescu a avut crija sa nu vorbeasca despre libertate si chiar daca a facut-o fortat nu a legat libertatea individuala de propritatea individuala obtinuta prin munnca cinstita.
  Acum tinerii prefera sa traiasca intr-o saracie lucie si sa-si completeze necesitatile zilnice furind. Lucreaza pentru perioade limitate de timp pentru hrana, gagici si toale, apoi prefera sa nu mai lucreze ca sa se poata distra.
  Marile averi pentru ei sint ceva bun de furat, deoarece ei sint convinsi ca detinatorul lor le-a obtinut prin furt si nu merita sa te chinui sa faci avere muncind ca vine politia si te aresteaza sau fiscul si-ti ia “averea”.
  Si de ce ar ajunge proprietari cind vad ca, daca o apara cu arma in mina sint arestati si condamnati la inchisoare pe nedrept? De ce si-ar mai face proprietati?
  Adeseori auzim expresia ca: lasa domnule ca nu te duci cu averea pe lumea cealalta! Dar furind si facind tot felul de nedreptati celor care muncesc cinstit te poti duce pe cealata lume? Adica daca tot murim trebuie sa facem numai nenorociri ca si asa nu conteaza?
  Practic sint spalati pe creier de proprii parinti si bunici care au trait in comunism si nu pot sa explice copiilor lor (nepotilor) ce este cu adevarat propritate privata si cum trebuie sa o obtii si sa o aperi.
  Politrucii din motive lesne de inteles nu au nici un gind sa schimbe aceasta stare de lucruri, deoarece ei sint primii care proslavesc furtul si nu au nevoie de proprietati individuale. De pe o propritate individuala daca furi sau o incalci risti sa te alegi cu un glonte in cap. De la propritatea colectiva daca furi cine sa te impuste?
  Pericolul cel mare de la revenirea USL-ului este ca se considera incontinuare ca propritatea este un furt facut de patron prin exploatarea propriilor angajati. Asa ca promit impozite marite dupa alegerile parlamentare, ca sa ii invete minte pe patroni sa mai fure. De furat trebuie sa fure doar ei, alesii natiei. Noi ceilalti, fie patroni fie angajati trebuie sa muncim doar pentru ei. Ei “nu fura” si isi “fac averile legal”. Poveste care nu inceteaza de la 1947 incoace.

 34. @ ioana
  Noi sintem un popor crestin ortodox. In cele 10 porunci scrie sa nu furi. Conteaza ca cel care e proprietar de paminturi este italian? Sau crezi ca Biblia in dreptul acestei porunci are vreo adaugire in subsolul paginii in care scrie “… cu exceptia poporului roman care poate fura oricum si pe oricine”?

 35. Sovietul suprem european…..discurs Nigel Farage

  • Excelent!!!! Mai naste Moldova oameni! 😆

  • Seara buna . 🙂
   Excelent acest video . Exact ce sustin si eu . O agonie fara absolut nici o speranta din cauza unei clase politice rupte total de realitatea faptelor si a datelor . Practic se cere tarilor indatorate pina peste cap (tip Italia ) sa asigure garantii financiare sau sa finanteze direct planuri de salvare a altor tari cu datorii . Eu am sustinut mereu ca astfel de solutii “geniale” nici macar aia cu Stefan Gheorghiu de pe vremea comunismului sau absolventii de facultate economica din Corea de Nord nu au avut idea sa transpuna in realitate . :lol.

 36. La intrarea in Oltenia ar trebui sa fie indicatoare:

  “Interzis investitorilor”

  “Lasati-ne in saracia noastra”

  “Voi ce intrati lasati orice speranta”

  Si ca sa revenim la lucruri mai serioase: Stiti Ce fac oltenii cand n-au ce face? Se dezbraca si isi pazesc hainele!!!

 37. Poate o stiti sau poate nu !
  Lectia de fiscalitate.
  Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de strigătele ce răzbăteau din piaţă: „Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”

  … Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea mere, înconjurat de o mulţime de muşterii.
  „Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci:
  – Ia cinci galbeni şi mergi să cumperi mere de la târgoveţul acela.

  Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse:
  – Uite patru galbeni, mergi şi cumpără de ei mere stăpânului.

  Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului:
  – Poftim trei galbeni de care să cumperi pentru stăpân mere de la târgoveţul acela.

  Stolnicul îl chemă pe primul străjer, îi dădu doi galbeni şi îl trimise după mere.

  Primul străjer îi dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost:
  – Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul stăpânului, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere!
  Zis şi făcut.

  Dosi jumătate de căruță, apoi se întoarse la primul străjer, zicându-i:
  – Am făcut un târg nemaipomenit! Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului.

  Primul străjer merse la stolnic:
  – M-am târguit şi cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am putut să iau un sac cu mere!

  Stolnicul, repede la paharnic:
  – Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere.

  Paharnicul dosi jumătate din tolbă şi apoi merse la primul sfetnic:
  – Iată, cu cei patru galbeni am luat o jumătate de tolbă cu mere.

  Primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpânitorului cetăţii şi glăsui:
  – Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de cei cinci galbeni n-am putut să târguiesc decât cinci mere.

  Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de mușterii… Înseamnă că lumea o duce bine, are bani… Ia să măresc eu birurile!”

 38. Directorul general al FMI, Cristine Lagarde ii sfatuieste pe bogatii lumii sa nu mai ceara bani cu nemiluita pentru asi creste veniturile si asa destul de mari pentru ca… sint 200 milioane de oameni care isi cauta zilnic de lucru si nu gasesc!!!
  Adica, tradare daca o cer interesele partidului, dar sa o stim si noi.
  Oamenii de afaceri trebuie sa renunte la a mai exista practic, ca sa faca loc sarantocilor ca sa traiasca. Ma intreb daca femeia aceasta citeste blogul nostru numit CAPITALISM PE PIINE sau s-a trezit cu fata la perete?
  Pe scurt trebuie sa ne sacrificam noi pentru ca sa traiasca sarantocii si dupa aceea or sa se lichideze ei intre ei, pentru ca locuri de munca nu vor mai fi. Stau si ma intreb daca nu este mai rapid cu bomba atomica? De ce sa ne mai chinuim?

  • Alpino.Lagarde are dreptate partial.Cersetoria nu-i pentru cei bogati ci pentru cei saraci.Un om bogat isi face singur avere,nu se duce la guvern ca sa-l scoata din necaz.Chestia e ca Lagarde nu trebuie sa-i ajute nici pe aia 200 milioane.De fapt,Lagarde nu trebuie sa ajute pe nimeni.Falimentul,atat al saracilor cat si al bogatilor e felul pietei de a scapa de probleme.

  • De ce sa nu ii ajute pe cei 200 de milioane sa isi gaseasca un loc de munca? Toata lumea are de castigat la traba asta. Bine ca nu o sa poata sa ii ajute pe toti, si nici nu ar trebuie ca absolut toti sa aibe loc de munca imediat, pentru a nu creste costul fortei de munca.Cu locuri de munca toti sunt fericiti: patronii cu forta de munca mai ieftina, mai multi potentiali clienti pentru produsele de preturi mici, ce la randul lor o sa alimenteze piata de produse mai scumpe si de lux, statul care aduna mai multe taxe. Tocmai locurile de munca sunt problema pentru Romania unde gradul de ocupatie este de 58%. Grecii aveau cum tot atatia lucratori ca noi, dar la o populatie jumate cat a noastra si au dat faliment (4 mils lucratori Grecia la 11 mils populatie, 4,4 lucratori Romania la 19 mils populatie). Nu are rost sa incepem cu teorii cu lucratori la negru si evaziune fiscala pentru ca si noi si ei avem o gramada.

 39. Articolul lui Mihai este inca bland, fata de situatia reala de la tara. Citisem despre bietul italian si chiar imi vedea sa pun mana pe arma! Aia meritau impuscati direct, ca doar pe propietatea mea fac ce vreau si am dreptul sa mi-o apar!
  Problema insa este una sistemica. Subventiile, ajutoarele, pensiile minim garantate, venitul minim garantat, etc sunt doar produsul sistemului politic. In democratie exista dictaura majoritati, iar majoritatea este proasta dupa toate statisticile din lume.Atata timp cat dreptul de vot va fi universal, statul va tine partea celor multi si prosti, iar pana cand votul nu va fi conditionat de anumite aspecte…voila! acesta ne va fi viitorul.
  Statul social nu va cadea, sau nu va cadea natural, evolutiv, ci va muri cu noi toti de gat. Mai intai vom ajunge toti faliti, apoi toti morti de foame. De ce?! Pt ca atata timp cat mai are de ubde fura, Statul va fura!
  Taxa auto, TVA marit, accize, taxe de drum dublate, etc, etc sunt dovada ca Statul va fura din ce in ce mai mult, pt a-si sustine electoratul. Care electorat?! Pai pe aia de la tara de ia-ti vazut facand cozi la vot, pentru o galeata, 200 de lei, etc.
  Va pot garanta ca “aia” sunt majoritari si drept consecinta au putere prin vot. Iar forta economica a sistemului privat, este intr-un fel la cheremul Statului sau a statelor, ca nu numai in Romania se intampla astfel de lucruri.
  Optimist pt viitor?! Categoric nu! UE doreste ca BCE sa emita bonduri pt preluarea datoriilor suverane, adica sa plateasca toata Europa nivelul de trai al grecilor, spaniolilor, euro creste fata de leu pt acoperire prin inflatie a cresteri de 8%, a salariilor bugetarilor de la 1 iunie.
  Restul e can-can! Ce strategii, ce reforme, ce viitor?!

  • George.Cati copii ai?Ai unul,doi sau 3.Daca ai doar unul,atunci va fi problema mare.Daca ai 3 exista o speranta.Ideea e ca doar daca ne inmultim mai repede ca ei,vom avea o sansa.Uita-te la neoprotestanti.Ei sunt de dreapta si au totusi de la 3 copii in sus.Si crede-ma cand iti spun ca la ei e rusine sa cersesti.Sa vezi cum merg la munca.Cunosc un patron de la ei.El e seful iar 4 copii de-ai lui de la 16 la 20 ani lucreaza ca si angajati acolo.Toti au mentalitate de dreapta.Alti angajati nu are si sa sti ca-i merge IMMul foarte bine.Cand astia se vor inmultii tot copii de dreapta vor produce.Asa ca eu zic sa le urmam exemplu.

  • Ai dreptate, dar cati dintre prietenii tai au mai mult de un copli?! Dar mai multi de doi?! Eu nu fac astfel de diviziuni: mentalitate sau politici de drepta sau de stanga. Sunt doar doua aspecte: seriozitate si respect fata de tine insuti, adica incerci sa fi liber prin propriile tale mijloace, sau pacalici, pseudo-om/barbat, cand traiesti pe banii altora, parinti, ajutoare de stst, etc.Sunt OAMENII si pacalici, iar pacalicii sunt si vor fi mereu majoritari.
   Democratia este buna, dar nu asta de tip reprezentativ, ci aia de tip atenian. Cateva sute de mii de cetateni cu drepturi egale, netransmisibile ereditar, ci castigate prin calitati personale, si restul, cateva milioane de executanti.
   Sintagma “Noi nu gandim, noi muncim”, ar trebui parafrazata in: ” voi nu ganditi, ca nu de aceea va platim, ci doar munciti!”
   La noi prea multi au obiceiul sa creada ca gandesc, sa aiba senzatia ca ceea ce cred 🙂 ei trebuie luat in seama. Din pacate tavalugul, cand va veni, ne va lua pe toti!
   Mentalitate, sau educatia provine din mediul familial, dar la noi…

  • George.Ceea ce ma uimeste la neoprotestanti e ca sunt gata sa renunte la TV,internet etc doar ca sa-si creasca copiii asa cum trebuie,adica de dreapta.Adica daca exista probleme ei imediat isi reduc cheltuielile si nu se apuca sa strige jos guvernul,vrem salarii marite,vrem mai multe ajutoare,hotii de patroni etc.La majoritatea romanilor nu am vazut asa ceva ci dimpotriva ei n-ar renunta la mofturi pentru nimic.Cum sa nu ma mai pot da mare.Pai sa vina guvernul sa impuna taxe pe patron ca eu sa-mi pot pastra locul in crasma,abonamentul la cablu.
   Cum spunea Mircea Alpino mai sus cand amintea de tinerii care in loc sa munceasca pentru ei,muncesc ca sa agate gacici sau alte prostii.

 40. “Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi!”
  (Petre Ţuţea) 😀

  • Gresit. Petre Tutea a zis, dimpotriva, ca: ” Nu noi facem cinste poporului român că murim pentru el, ci el ne face onoarea să murim pentru el!

  • Ba tu gresesti, iar Tudor are dreptate. Citatul lui e in interviurile lui Tutea, mai pune mana pe carte.

 41. @ Comicul
  Si daca din trei copii doi se vor face comunisti? Cum va mai arata familia aceea? Copiii sint o adevarata loterie! Nu as miza pe ei. Sint o sansa, dar nu o certitudine…

  • Mircea Alpino.Copii nu sunt loterie ci sunt chipul si asemanarea patronului lor,adica al parintilor.Daca parintele le inoculeaza ideile de dreapta si are rabdare sa le explice avantajele dreptei,atunci copiii vor fi de dreapta si vor intelege ca lipsa de acum e nimic fata de bogatia din viitor.Pai tiganii nu se inmultesc pe banii tai?Uita-te cati copii fac.Copii care vor vota cand ajung la 18 ani.Cum crezi ca vor vota tiganii?Vor vota legi pentru munca sau legi in care sa ia de la unii si sa dea la altii?Asa ca,ne place nu ne place,alta solutie nu vad.Politia si armata e sub controlul guvernului,care guvern e controlat de votantii welfaristi.

 42. Buna ziua,

  Am vazut ieri la tv o situatie emblematica pentru incultura,puturosenia si ticalosia acestui popor:prin Bihor,cred,citeva zeci,poate o suta de oameni blocasera intrarea fabricii in care lucrau.
  Motivul?
  Firma e in pragul falimentului,nu mai are comenzi(am inteles ca este furnizor pentru Samsung),iar ei sunt ingrijorati ca vor ramine fara locuri de munca.
  Si ce solicitau ei?Aici vine partea interesanta:cereau salariile la zi,bonuri de masa,plus trei salarii compensatorii !
  Pe motiv ca …au rate la banci.

  Si,in semn de ” solidaritate” cu firma care le dadea de munca,blocasera accesul masinilor de aprovizionare ale beneficiarilor.

  Pai astia nu merita sa moara de foame?

  • Sigur ca merita sa moara cu foamea-n gat. In mod normal, ar fi trebuit sa propuna chiar ei o reducere a salariilor.

  • Da,asa ar fi normal.Dar romanii nu sunt normali.Sunt lacomi,puturosi si iresponsabili.

   Unii se mira cum e posibil ca romanii sa voteze si ras-voteze tot felul de penali?
   Raspunsul e simplu:pentru ca majoritatea romanilor e la fel de stricata ca si cei pe care ii voteaza.

  • Sa moara de foame Dumitru.A fost o perioada in viata mea pe la 20 ani cand am fost nevoit sa-mi vand jucariile(colectie masini bburago) pentru ca mi-au trebuit niste unelte pentru afacere.Era o perioada cand aveam nevoie de bani.Alternativa era sa ma imprumut de la banca.Am vandut colectia(fiind burago,am obtinut un pret foarte bun),TVul,renuntat o perioada buna la internet.Sa faca si ei la fel nu sa zbiere.Dar nu,ca ei sunt romani mandrii verzi.

  • Acum zece ani eu am fost pe punctul sa-mi vand apartamentul pentru a-mi finanta afacerea(din fericire,n-a mai fost nevoie,in final).Eram hotarit sa stau cu chirie doar pentru a-mi putea dezvolta firma.

   Asa ca nu vad de ce as fi solidar cu niste puturosi.

  • eu nu as fi asa categoric, proprietarii pot lua decizii sa inchida, sa-i concedieze, sau sa aduca bani, e treaba fiecaruia, poate ii convine sa-i tina acolo …

   in privinta angajatilor, ei trebuie sa inteleaga ca bani nu sunt sau ei nu mai sunt doriti, si sa-si caute in alta parte, daca nu gasesc sa accepte alte conditii

   e piata libera, nu trebuie nimeni sa impuna altuia ce sa faca, angajatorul sa nu-i tina, ei sa nu ceara sa fie tinuti, ti-au zis sa pleci, pleaca

   angajarea nu e pe o viata …, relatiile trebuie sa fie flexibile de ambele parti

   asta cu salarii compensatorii e prostie mare asta nu ar trebui sa existe, banii insa trebuie platiti la timp si atata cat s-a negociat, e vina managementului ca nu si-au dat seama ca ii tin in pierdere acolo

   ratele la banci nu intereseaza pe nimeni, e problema fiecaruia …

 43. Un serial nou, “Continuum”. Il poti vedea pe vplay.ro.
  Anul 2076, Congresul Corporatist conduce America …

 44. agricultura ar trebui sa functioneze exact ca restul, sa plateasca la fel impozite, sa fie fiscalizat la fel, acuma e haos complet acolo

  ar trebui interzis sa tina animale in curte, din cauza conditiilor sanitare

  nu exista si nu se respecta legislatia de constructii ca in alte tari, unde o casa care e locuita trebuie sa aiba grup sanitar, apa, curent, conditii de viata adecvate, in jurul casei loc de parcare
  gunoiul sa fie gestionat adecvat

  sa nu se despagubeasca nimic, din cauza inundatilor (sa-si faca case adecvat) sa se asigure sau sa-si asume riscurile

  subventiile lichidate, introdus control riguros de calitate al marfii agricole

  verificat conditiile de crestere a copiilor, unde nu se respecta standardul, parintii amendati, si pusi pe calea cea buna

  impus standarde foarte inalte la carciume, orar, sa nu fie in jurul scolilor, sa nu vanda la copii tigari sau alcool, conditii sanitare, sa nu vanda nefiscalizat, sa nu vanda marfa proasta sau expirata

  toti betivii amendati, trimisi la lecuit, izolati …

  amendati pentru gunoi insirat, zgomotul produs

  amendati pentru drumuri proaste

  daca nu au bani de amenzi, sa li se ia contravaloarea din bunurile si terenurile pe care le poseda

  ei trebuie singuri sa-si faca totul de mai sus, fara ajutor, si nu cred ca este imposibil

  statul sa reduca in schimb birocratia, sa nu fie nevoie sa mearga in alta localitate pentru acte sau alte minuni birocratice, totul sa fie facut prin internet cu minim miscari (sa copieze din georgia daca nu stiu cum)

  as mai adauga un lucru important, drumurile nationale sa NU treaca prin sate! vedeti la vecini cum mergi pe drum national si ai indicator localitatea X, 5-10 km dreapta sau stanga, astfel se va fluidiza mult traficul prin tara, s-ar reduce consumul de carburant, numarul de accidente, poluarea in sate si cheltuielile de sanatate

 45. Tot citind blogul asta (l-am luat de cateva ori de la inceput pana la sfarsit) imi dau seama ca singura solutie e o tara privata. Se poate cumpara ceva teren intr-o locatie buna, cu iesire la mare, de exemplu.
  Cine e capabil, e acceptat, cine nu, sta afara si traieste bine mersi in socialism.
  E cea mai eleganta solutie.

 46. Anul trecut, Constantin Stroe, vicepresedintele de la Dacia declara faptul că Renault s-ar putea retrage de la Piteşti, dacă piata auto va cădea. Acesta a precizat ca Marocul are mai multe avantaje decat România, printre care costul mai mic al fortei de muncă si mai putine cheltuieli cu logistica.

  Costul orei de munca este mai mic cu 18 la sută in Maroc iar piaţa auto este mai uşor de alimentat din Gibraltar, a precizat Stroe. Referindu-se la eventuale solicitări de majorari salariale la uzina Dacia de la Piteşti, Stroe a avertizat că o parte din activitate ar putea sa scadă daca management-ul nu este atent, mai ales pe fondul reducerii cererii de automobile.

  http://www.money.ro/inchide-renault-fabrica-din-romania-vezi-declaratia-care-sperie-europa_1222766.html

 47. http://www.evz.ro/detalii/stiri/tragedie-la-iasi-un-elev-de-17-s-a-spanzurat-986953.html
  Putin ajutor cu voturi si comentarii.Incerc sa promovez scolile private si ideea de privatizare a invatamantului.

 48. Domnule Mihai, vreau sa va sesizez cateva anomali legate de sistemul public de pensii:
  1. In loc sa respecte doar principiul contributivitatii din acest fond se platesc si “pensiile” de 350 lei celor care nu au o zi de munca si pe cale de consecinta 0 contributii;
  2. Cei ce nu contribuiau (judecatori, procurori, militari si politisti) statul le plateste pensiile de serviciu ( in medie de 7 sau 8 ori mai mari decat punctul de pensie) din acelasi fond in loc sa le plateasca, daca tine neaparat, din bugetul central.
  Vad pensionari care bat toata ziua tinicheaua ca nu le ajunge pensia dupa 40 ani de contributii dar nu-i vad scandalizati de elementele parazitare ce greveaza fondului public de pensii. Ar fi bine sa abordati odata acest subiect, Poate unora le mai vine mintea la cap. Multumesc.

 49. Foarte dur articolul, dar sunt perfect de acord până la ultima virgulă. Felicitări!

 50. salut
  degeaba suntem antisocialisti daca nu discutam despre sursa socialismului. normal ca socialismul este rau….dar cine il promoveaza?

 51. Fiţi lacomi! Fiţi bogaţi! Luaţi totul de la săraci şi nu le daţi nimic înapoi!

Trackbacks

 1. Sa radem cu habotnicii(1) | mediesanul1234
%d bloggers like this: